LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Dorsins kris – orkade inte ta hand om sina barn

28 okt, 2021 
AvOla Lagerström
Henrik Dorsin med familjen.
Henrik Dorsin bryter nu tystnaden om sin svåra tid.
Det gick så långt att han inte orkade ta hand om sina barn.
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett parBrand logo
Svenska kändisarna du glömt var ett par

Henrik Dorsin, 43, är en arbetsmyra av rang. Succéerna och har avlöst varandra, alltifrån Grotesco och Solsidan till diverse uppsättningar på Scalateatern. Medaljen har dock haft en baksida för Henrik.

I Mia Skäringers nya podcast Skalla dagen berättar den hyllade komikern om sin utbrändhet som slog till med full kraft för snart ett år sedan – i juletid.

– Då var jag riktigt dålig! Det yttrade sig fysiskt. Jag var jättetrött, tröttare än vanligt och blev aldrig pigg. Jag grät inte, men jag hade en klump i halsen, berättar Henrik som inte hade ork att ta hand om sin familj bestående av hustru Hanna Dorsin, 48, och sönerna Frank, 16, och Sigge, 12.

Henrik berättar att det blev ”lite tufft hemma”.

– Jag kände mig dålig. Det kändes som att alla var arga på mig! Vad jag än gjorde så blev det fel. Jag kände mig som en elefant i en porslinsfabrik. Vart jag än rörde mig så blev det fel. Jag ställde in mjölkpaketet bland glasen och glaset i kylskåpet, lite som den förvirrade professorn, fortsätter Henrik i Skalla dagen.

Annons

– Då sa jag: ”Nu går jag till läkaren, nu tar jag det här på allvar”. Jag visste att han kommer att säga att jag är utarbetad eller utmattad, men jag ville ha det svart på vitt, liksom, som den gamla gråsossen jag är. Jag minns när jag satt där med keps på huvudet och tog alla prover. Allt såg bra ut, men jag hade fått högt blodtryck. Jag vet att det finns i min familj. Det kan förlösas av en stressig period.

Henrik Dorsin har börjat snusa

För att komma tillrätta med sitt mörker tillbringade Henrik mycket tid på lantstället utanför Stockholm.

– Jag var där och skottade snö, tog det lugnt, lyssnade på musik och tog promenader, minns Henrik som nu är tillbaka i matchen.

Han avslöjar dock att han skaffat sig en ny ovana.

– Vid typ 44 års ålder har jag börjat snusa! Förut kunde jag ploppa i en snus när jag tog en öl, men senaste veckorna har det blivit så att jag känner: ”Fan, jag vill ha en liten snus” och så tar jag en…

Foto: TT

Annons