LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Solsidan-skådisarnas mörka bakgrund – otrohet och ångest

18 okt, 2019 
AvFredrik Jönsson
Solsidan-skådisarna Johan Rheborg, Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Mia Skäringer, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.
Svenskarna skrattar åt den träffande humorn i Solsidan – men bakom skådespelarnas fasader döljer sig mörka hemligheter.
✔︎ Nära att dö – då stack kompisarna därifrån: ”Jag ropar på hjälp”.
✔︎ Var otrogen mot sin partner: ”Får man göra så?”.
✔︎ Skar sig i armarna: ”Jag hatade min kropp”.
Annons
Solsidan-skådisarnas mörka bakgrund – otrohet och ångestBrand logo
Solsidan-skådisarnas mörka bakgrund – otrohet och ångest

Nästan alla skådisar i Solsidan har något i sitt förflutna som man allt annat än skrattar åt…

Obs: Artikeln är från 2019.

Josephine Bornebusch och Johan Rheborg som Mickan och Fredde Schiller i Solsidan.
Josephine Bornebusch och Johan Rheborg.

✔︎ Johan Rheborg

Roll i Solsidan: Fredde Schiller.

Skådespelaren berättade öppet på Instagram i januari 2018 att han kämpar mot ångest och depression.

”Jag bär på en depression eller om jag skall vara uppriktig, jag lever med en depression. Det är en del av min personlighet. Ofta håller jag kontroll på den. Men ibland, som nu, övermannar den mig och jag sjunker ner i ett svart hål, förlamas. Vill bara sitta i mörkret. Se ut över ingenting. Det svarta innehållslösa”, skrev han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Johan Rheborg har även pratat om det i tv. I TV4 berättade han att inlägget på Instagram inte var så genomtänkt, men han uppskattade de positiva reaktionerna han fick från folk.

Annons

“Många har hört av sig, så jag har fattat att det betyder något. Jag skäms inte för det, jag står för det. Det är vanligt. Men det är så svårt att prata om”, sa han när han var med i Nyhetsmorgon i september 2018.

✔︎ Josephine Bornebusch

Roll i Solsidan: Mikaela ”Mickan” Schiller.

Josephine Bornebusch är just nu också högaktuell med sin egenproducerade serie Älska mig på Viaplay, där hon både skriver manus, regisserar och spelar huvudrollen. Nyligen gick hon ut och berättade om ett dilemma med seriens många sexscener:

– Det blir också ännu konstigare när jag skrivit det själv och castat min medspelare som jag ska ha sex med. Folk undrar: ”Hur gick det till? Har du skrivit det här för att du vill ligga med Sverrir (Gundnasson, reds. anm)?”. Man bara: ”Ja, det är därför”, har hon förklarat skämtsamt i Expressen.

Felix Herngren och Mia Skäringer som Alex och Anna Löfström i Solsidan
Felix Herngren och Mia Skäringer.

✔︎ Mia Skäringer

Roll i Solsidan: Anna Löfström.

Mia Skäringer ledde tv-serien Kroppshets, som hade premiär i september 2018. I samband med starten av serien berättade honom om sina ätstörningar, hon har kämpat mot både anorexi och bulimi.

Annons

Hon började banta redan i sjätte klass. Hon blev smal, men hade svårt med koncentrationen i skolan.

– Mitt bekräftelsebehov slog över. Jag sökte mig till äldre killar, jag kunde inte få nog av deras uppmärksamhet nu när jag äntligen dög. Alkoholen kom in i mitt liv tidigt. Så jag åt knappt något men drack desto mer. Jag blev utnyttjad av äldre killar och hela tiden hatade jag min kropp, hatade den så intensivt, berättade hon i intervju med Amelia 2018.

Hennes mamma tvingade henne till ungdomspsykiatriska mottagningen. Där framkom det att Mia hade skurit sig hela vägen längs armarna.

✔︎ Felix Herngren

Roll i Solsidan: Alex Löfström.

Kreativa tv-gurun Felix Herngren har i flera intervjuer berättat om att han träffade sin nuvarande fru Clara Herngren på jobbet, när båda var i andra relationer och hade egna familjer.

– Det kom en krypande känsla av att man blev alldeles varm i kroppen när Clara ringde och skulle säga något och så blev man pirrig när man skulle ringa tillbaka. Och så är det ju ofta inte med jobbkontakter, har Felix berättat i Tillsammans med Strömstedts.

Annons

– När jag och Felix träffades bröt vi båda upp från tidigare relationer, och det var ju svårt. Det kändes som att vi hade så många emot oss. Då är det lätt att tänka ”Ska vi sabba för så många för att kunna vara tillsammans? Får man göra så?”, har Clara sagt till tidningen Mama.

Felix och Clara Herngren har nu tre gemensamma barn.

Henrik Dorsin och Malin Cederbladh som Ove och Anette Sundberg i Solsidan.
Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.

✔︎ Henrik Dorsin

Roll i Solsidan: Ove Sundberg.

Henriks son Frank Dorsin är med i succéserien Bonusfamiljen. Henrik har uttryckt en oro över sonens skådespelarkarriär.

– Jag ska helt ärligt säga att jag var inte sådär odelat “Hurra vad roligt” för man vet ju själv vad det är för en värld som han hamnar i och det är en värld som är väldigt speciell och annorlunda, den kan vara ganska ensam särskilt för barn, sa Henrik Dorsin när han var med i tv-programmet Hellenius Hörna.

Annons

✔︎ Malin Cederbladh

Roll i Solsidan: Anette Sundberg

Malin Cederbladh sommarpratade 2017. Då berättade hon om en nära döden-upplevelse som barn.

Malin, bara fem år gammal, föll i en å och hennes två killkompisar som var med vid tillfället stack därifrån.

– Jag ropar på hjälp. Jag kan simma, men mina galonbyxor fylls med vatten och jag minns att jag ser upp till ytan – och sjunker, långsamt, sa hon i sommarpratet.

Hennes förtvivlade rop på hjälp hördes av en man som struntade i att hoppa på Roslagsbanan och i stället räddade livet på Malin. Mannen vet hon än i dag inte vem det var.

– Efter det låg jag ofta i badkaret och sjönk ner under ytan. Jag tyckte om det. Och jag hade en förnimmelse om att jag kunde andas där under vattnet.

Johan Ulveson.

✔︎ Johan Ulveson

Roll i Solsidan: Psykolog.

Sommaren 2013 blev Johan Ulveson fästingbiten. Han visste först inte om att han hade insjuknat i TBE, utan trodde att han hade fått influensa. Men när han blev förvirrad och hade svårt att känna igen barnen förstod han att något allvarligt hade hänt.

Annons

– Jag fick kramper, typ som epilepsianfall, så då sövde de ner mig för att jag inte skulle skada hjärnan, och sedan låg jag nedsövd i tre veckor. Och då visste de ju inte vilket håll det skulle gå åt, om jag skulle vakna och om jag vaknade – hur skadad hjärnan skulle vara och hur jag skulle vara?, berättar han i podcasten Nemo möter en vän.

Ulveson har svaga minnen av perioden. Det var familjen som drabbades värst.

“För dem var det fruktansvärt hemskt. Det var en jävla period”, berättar han.

Örjan Ramberg.

✔︎ Örjan Ramberg

Roll i Solsidan: Grannen Tord.

På 90-talet dömdes Dramatenskådespelaren till villkorlig dom i hovrätten för olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud hos ex-flickvännen; artisten Josefin Nilsson.

Annons

Efter SVT-dokumentären Josefin – Älska mig för den jag är utbröt det en storm kring Ramberg. Han anmälde dokumentären till Granskningsnämnden. Han namnges inte i dokumentären, men hans tolkning var att det handlade om honom. Han fick ta emot hot efter dokumentären.

– Massvis. Mest i form av telefonsamtal, intalade röstmeddelanden och brev. De hotar med att skära huvudet av mig, sticka ut ögongen. Det finns också hotelsebrev om att jag ska skjutas, har han sagt till Expressen.

Henrik Schyffert.

✔︎ Henrik Schyffert

Roll i Solsidan: David Grimborg.

2018 fyllde han 50 år. I samband med födelsedagen hamnade han i personlig kris. Han började gå i terapi igen för att komma ur sin livskris.

– Jag hade en enorm 50-årskris förra året. Den var fruktansvärt. Jag har aldrig haft åldersnojor tidigare, men nu slog det till med full kraft. Då återvänder jag till min terapeut en hel del, sa han i intervju med King Magazine.

Schyffert berättade att han hade visualiserat sitt liv som en väg, men att han nu såg slutdestinationen.

– Totalångest bara. Fullständig panik. Det var vidrigt.

Foto: TT och TV4

Annons