ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor Mikael Sandströms ord om socker i Nyhetsmorgon kritiseras

13 okt, 2021 
DOKTOR MIKAEL I NYHETSMORGON
Doktor Mikael Sandström är tillbaka i Nyhetsmorgon efter semestern och rör om rejält i grytan.
Ämnet denna gång är socker och tittarna är inte helt eniga med honom.
Nu slår TV4-profilen tillbaka mot kritiken.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, är en återkommande profil i tv-sammanhang. Han har bland annat medverkat i Robinson och är TV4:s ”Doktor Mikael” där han svarar på frågor om knopp och kropp.

Det är i Nyhetsmorgon han figurerar och är vanligtvis med på tisdagar i kanalen. Denna gång stod ämnet socker på tapeten och det har bemötts av mer ris än ros av tittarna – som fullkomligt rasar i sociala medier.

Mikael Sandströms nya samboliv med Lotta Engberg: ”Levnadsglad”

Mikael Sandström och kärleken Lotta Engberg, 58, har varit ett par sedan 2020. Tidigare i år kom även nyheten att de har köpt ett hus tillsammans i Göteborg.

Paret har under sommaren haft en riktigt mysig tid tillsammans – och även fast Lotta Engberg har jobbat en hel del med succéprogrammet Lotta på Liseberg har de ändå fått tid ihop på västkusten.

Dessutom verkar sambolivet gå som på räls för paret, något som Mikael tidigare berättat för Hänt.

Annons

Mikael Sandström tillbaka i Nyhetsmorgon – nu kritiseras han

Mikael Sandström har nyligen varit i Grekland med kärleken Lotta, men de är hemkomna sedan en tid tillbaka. TV4-profilen dök upp som vanligt upp under tisdagen i Nyhetsmorgon för att denna gång prata om sockers påverkan på kroppen. Och detta ämnet verkar minst sagt känsligt för många. Flera TV4-tittare rasar över Mikaels ord i programmet. Han säger då bland annat att ”socker är inte ett gift”.

Det är på TV4:s Facebook-sida som kommentarerna strömmat in. Flera tittare håller inte med doktor Mikael Sandström om att socker inte skulle vara ett gift.

En skriver bland annat: ”Ni kanske skulle bjudit in någon som faktiskt KAN något om det”.

”Skrämmande att lyssna på dessa köpta läkare!!det enda socker vi behöver, är det som är naturligt i frukten bland annat”, hälsar en annan.

Doktor Mikaels svar på kritiken från tittarna: ”Missförstånd”

När Hänt pratar med doktor Mikael ger han sin syn på saken och slår tillbaka mot kritiken från Nyhetsmorgon-tittarna.

Annons

– Socker är ju ett delikat ämne, vissa tycker att bara för att det fungerar för en person så ska det funka för alla. Det fanns ju en del som tyckte det var en tydlig och bra framställan, men inte alla. Att hinna med och redogöra och förklara på åtta minuter är ju utmaningen och då blir det en del som missförstår eller inte tycker lika, säger Mikael Sandström och fortsätter:

– Jag läser kritiken med stort intresse och tar till mig det. Jag tänker att nästa gång måste jag vara tydligare så att det inte blir missförstånd. Så det är de jag använder sån här kritik till, det är väldigt sällan jag blir ilsk eller arg. Jag har inte tagit illa vid mig än så länge.

FOTO: TV4

Annons