Mia Skäringer offentliga ord efter splittringen från Anna Mannheimer

Förra veckan kom beskedet att Maria Skäringer Lazár och Anna Mannheimer lägger ner sin gemensamma podcast efter fyra år tillsammans.
Nu ekar lyssnarnas sorg i Marias kommentarsfält.
”Det känns så sorgligt nu”.

Maria Skäringer Lazár, 44, har letat sig in i svenska folkets hjärtan både som komiker, skådespelare och nutidskritiker. Under de senaste åren har hon dessutom fått ett rejält uppsving med succé efter succé. Det riktiga genomslaget fick dock Maria då hon spelade rollen Anna i serien Solsidan.

LÄS MER: Rickard Olssons sanning om avhoppet Bingolotto

Stora rubriker gjordes även då hon gav sig ut på turné med den egna föreställningen Avig Maria – no more fucks to give. Showen slog publikrekord efter publikrekord och sålde ut Globen i Stockholm inte mindre än sex gånger. Även Scandinavium i Göteborg var fullsatt inför föreställningen och idag går den att se på streamingtjänsten Netflix.

Podcasten Skäringer och Mannheimer läggs ner

I fyra års tid har Maria även drivit podcasten Skäringer och Mannheimer tillsammans med kollegan Anna Mannheimer, 57. Men till lyssnarnas stora sorg kom under förra veckan beskedet om att vännerna bestämt sig för att lägga ner den populära podcasten. Det är i det 187:e avsnittet som vännerna meddelar att det även blir det sista.

– Vi har hållit på med vår podd nu i fyra år och vi har gått igenom många olika faser. Vi har lärt känna varandra i raketfart kan man säga på ett helt annorlunda sätt eftersom vi nästan aldrig har umgåtts privat. Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning, säger Mia i podcasten och forsätter:

– Jag är väldigt känslig för det, att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här.

Berättar om sorgen

Efter beskedet har Mia nu delat med sig av ett inlägg på Instagram där hon tackar för tiden tillsammans med Anna och lyssnarna.

”Tack för allt kära älskade vackra sköra starka lyssnare! Och tack vår eminenta redaktion för dessa 4 år”, skriver Maria.

Och lyssnarnas sorg låter sig inte vänta. Nu haglar både hyllande kommentarer och klagosånger in i Maria Skäringers kommentarsfält.

”Jag kommer verkligen sakna er podd. Varje vecka har jag hunnit längta och längta innan nästa avsnitt släppts. Jag har varit så nyfiken på vad ni kommer att ta upp och spänd på era kommentarer angående olika aktuella händelser. Jag tycker att ni är så kloka, roliga, känslomässigt engagerade och respektfulla. Det känns så sorgligt nu”, skriver en lyssnare.

Flera lyssnare väljer även på hjärtat och berätta hur mycket Anna och Marias podcast betytt för dem.

”När jag blev utbränd för 1 år sen var ni med mig i lurarna nonstop. När jag gick promenader, när jag solade, när jag bara försökte överleva. Som två kompisar som höll mig sällskap, som fick mig att skratta, som lät mig gråta, som gav mig kloka råd. Nu blev jag gråtig. TACK”.

LÄS OCKSÅ: Let's dance-Cecilia svårt sjuk efter förlossningen

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso i tårar efter starka reaktionerna

FOTO: TT/Instagram

SENASTE NYTT!