Let's dance-Cecilia Ehrling om komplikationerna efter förlossningen

Cecilia Ehrling Danermark

Let's dance-profilen Cecilia Ehrling Danermark har fått sitt andra barn. Det visade proffsdansaren upp på Instagram förra veckan. Nu berättar hon att hon blivit svårt sjuk i en infektion.
”Brottas jag även med en, citat, ”kraftig infektion”, skriver hon.

Let's dance-profilen Cecilia Ehrling Danermark är en av de omtyckta dansarna som varje år lär kända personer att dansa i TV4:s succéprogram Let's dance. Hon har kammat hem förstaplatsen i programmet hela fyra gånger.

Cecilia har flera gånger i samband med sin tv-karriär även berättat öppet om sin kärlek till maken Fredrik Danermark, som hon har sonen Hugo, 2, med. Och nu har paret blivit föräldrar igen, och Hugo har äntligen fått en litet syskon!

LÄS MER: Joacim Ricklings starka ord till Caroline inför alla

Cecilia Ehrling om dramatiska förlossningen

Cecilia och Fredrik fick under förra veckan fått sitt andra barn och det blev en liten kille som tilldelades namnet Theo. Förlossningen blev dock inte alls som Cecilia hade tänkt, då det blev väldigt dramatiskt och slutade med ett akut kejsarsnitt.

Till första bilden på Theo på Instagram berättade Cecilia kortfattat om vad som hänt. Sedan dess har följarna fått ta del av flera inlägg om sonen.

”Förlåt för alla bebisbilder men jag är så kär så jag kan inte låta bli. Kanske dags för en liten presentation... Det här är Theo! Ca 1,5 dygn gammal”, skev Cecilia på Instagram nyligen.

Har drabbats av en kraftig infektion

Som tidigare nämnt gick Cecilia ut för följarna och berättade att allting hade gått bra efter förlossningen, men så var egentligen inte fallet. Nu berättar Cecilia på Instagram att alla mår bra – förutom hon själv. Då hon i själva verket blev drabbad av en infektion under förlossningen som fortfarande håller i sig, och läkarna vet inte orsaken.

I inlägget skriver Cecilia:

”Jag skrev tidigare ”alla mår bra”. Det var inte riktigt sant. Vi är fortfarande kvar på BB-Stockholm. Theo mår prima, behandlar oss trötta föräldrar exemplariskt och får högsta betyg på alla tester och undersökningar. Det får däremot inte jag. Mitt under förlossningen och krystningsfasen fick jag en infektion och hög ihållande feber. Det gjorde att värkarna avtog och därifrån blev saker snabbt värre. Det ena ledde till det andra och det blev ilfart till operation för akut kejsarsnitt.”

”Operationen i sig gick bra men det blev lite komplikationer efteråt. Komplikationerna är fixade och på bättringsvägen men infektionen kvarstår och jag har minst sagt ganska dåliga blodvärden. Man märker på läkarna och personalen att det är på allvar. Så, utöver alla ”vanliga” krämpor man har efter en förlossning och ett akut kejsarsnitt brottas jag även med en, citat, ”kraftig infektion” som de fortfarande inte vet orsaken till.”

I ett meddelande till Hänt skriver Cecilia:

”Jag mår efter omständigheterna okej. Jag är minst sagt lite mör och vi tar en timme i taget och kämpar på. Fick precis höra från läkarna att blodvärdena ser lite bättre ut än igår kväll. De är fortfarande långt ifrån bra men varje litet steg åt rätt håll räknas. Just nu önskar vi oss inget annat än att jag ska bli så pass bra att vi får åka hem och presentera Theo för storebror Hugo. När det blir beror helt och hållet på hur kroppen svarar på behandlingen. Hoppas såklart att det bli så snart som möjligt.”

LÄS OCKSÅ: Let's dance-profilen Cecilia Ehrling har blivit mamma igen

LÄS OCKSÅ: Karl Fredriks nya barnbesked med maken Petter

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Senaste nytt