LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Mia Parneviks okända sjukdomskamp – lever med artros

03 maj, 2021 
Mia Parnevik
Tv-personligheten Mia Parnevik öppnar upp om sjukdomen artros som hon levt med sedan fyra år tillbaka.
Genom åren har hon fått utstå mycket svårt smärta.
– Jag har haft jättemycket smärta. Jag kunde knappt gå ur sängen förr, säger hon.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Peg ParnevikBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Peg Parnevik

Familjen Parnevik blev kända för svenska folket för ett par år sedan då de hade sin egna reality-program Parneviks på TV3. Där kunde vi följa golfproffset och pappan Jesper Parnevik, 56, tillsammans med frun Mia Parnevik, 53 och deras lyxiga liv i Florida.

Mia och Jesper har varit gifta i över tjugo år och i det egna programmet bjöd de in olika gäster till lyxvillan i Florida för att umgås. Tillsammans har makarna även barnen Peg, 25, Penny, 24, Philippa, 21, och Phoenix, 20.

Mia Parnevik och Jesper Parnevik har sålt villan – dit flyttar dem

Mia och Jesper har sålt sin lyxvilla i USA och många har spekulerat vad som väntar härnäst. I podcasten Pillowtalk har döttrarna Penny och Peg nu avslöjat var föräldrarna kommer att flytta, och eftersom de flesta av barnen är bosatta i Sverige har många undrat om Jesper och Mia ska flytta hem men så blir inte fallet.

– Alla tror att de flyttar tillbaka till Sverige, nej nej nej, det ska de inte. De ska bo kvar i Florida. Så kanske inte den galnaste förändringen men ändå, säger Penny i podden och fortsätter:

Annons

– De ska bo kvar i Florida i närheten. Men de vill hitta ett ställe på stranden, bokstavligen på stranden och har lite olika val. Antingen blir det ett nytt hus eller en lyxig lägenhet.

Mia Parneviks okända sjukdomskamp – har artros i höften

Men allt är inte bara en dans på rosor för familjen. Mamma Mia Parnevik har nämligen levt med svår artros i höften under flera års tid. Läkare i USA föreslog operation men hjälpen blev istället övningar via mobiltelefonen i appen Joint Academy.

På företagets facebook-sida förklarade Mia att hon levt med värken i flera år.

– Värken kom in i mitt liv för fyra år sedan ungefär och det förändrar ju ganska mycket för man blir inte lika aktiv, säger hon i klippet.

I en intervju med tidningen Aftonbladet så berättar Mia hur artrosen påverkar henne, exempelvis har hon haft så ont att hon knappt kunnat resa sig från sängen, berättar hon i intervjun.

– Jag har haft jättemycket smärta. Jag kunde knappt gå ur sängen förr, säger hon.

Men övningarna har nu börjat hjälpa Mia.

– Jag märkte stor skillnad i smärtan, det var en väldig förändring för mig. Jag har ganska hög smärttolerans. Jag har fött fyra barn utan bedövning, jag vet att jag har hög smärttolerans, men jag märkte att jag blev så mycket bättre, säger hon till tidningen.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT // TV4

Annons