Dagny Carlssons dystra hälsoförändring – egna orden om hur hon mår

Dagny Carlsson är förmodligen världens absolut äldsta bloggerska.
Men efter en akutfärd i ambulans berättar nu Dagny om den svåra kampen.
”Det är ett riktigt sammelsurium i min gamla hjärna”, skriver hon.

Det har inte gått många förbi att 108-åringen Dagny Carlsson är en av Sveriges absolut populäraste bloggare. I snart tio år han hon delat med sig om sina tankar kring livet och vardagen som äldre pensionär. Det var efter att Dagny gått en datorkurs som hon bestämde sig för att starta en blogg då hon alltid tyckt om att skriva. Och vilken succé det blev!

LÄS MER: Foppas familjekamp med Nicole

Snart efter första inlägget riktades många ögon mot den pigga 100-åringen som genom bara några rader hade fångat hela svenska folkets hjärtan. Så pass folkkär blev bloggerskan att hon under de senaste åren synts i flera offentliga sammanhang. Bland annat har hon fått sin alldeles egna dokumentär, varit sommarpratare och haft en liten roll i den svenska storfilmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

I sitt sommarprat från 2017 beskriver Dagny de senaste åren som väldigt viktiga för henne då hon under livets slutskede känt sig mer levande än någonsin.

– Jag har fått revansch på en barndom och en ungdom som jag kanske inte riktigt är helt belåten med. Jag skulle velat leva helt annorlunda om villkoren hade varit lite gynnsammare, sa hon då.

Läsarnas stora oro för Dagny

Den senaste tiden har läsarna dock varit oroliga för hur länge Dagny egentligen ska orka. På sin blogg har Dagny nämligen tidigare skrivit att hon ju längre tiden går börjar tveka allt mer kring vad bloggen egentligen har för betydelse.

”Jag har börjat fundera över om den här skriftställeri-verksamheten jag bedriver – om den egentligen har någon funktion att fylla. Jag tror inte det har någon större betydelse om jag säger min ärliga mening.”, skrev Dagny för en tid sedan.

Men Dagny ger sig inte helt enkelt och eftersom hon själv tror att hon kan vara den enda av sitt slag väljer hon att inte lägga ner pennan riktigt ännu.

”Möjligen anser en del människor att jag borde använda tiden till annat än skriverier. Men eftersom jag mest sannolikt är världens äldsta bloggare får det stå för sig.”.

Därför försvinner Dagny Carlsson

Nu ser det dock värre ut för 108-åringen som under den senaste tiden har lidit av både sjukdom och minnesförlust. Efter en dramatisk ambulanstur skriver Dagny nu:

Det är ett riktigt sammelsurium i min gamla hjärna. Jag lovade Elena att berätta allt som hänt men jag har svårt att reda ut begreppen. Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik. Där blev jag inlagd och undersökt. Jag blev visst inlagd för undersökning. och befunnen rätt vissen.

Som tur är repade sig Dagny redan dagen efter och trots att hennes redaktör Elena i ett meddelande på bloggen nu klargjort att Dagny enbart kommer att blogga då hon orkar eller vill så skriver hon:

”Idag har jag tagit igen mig efter strapatserna med ambulansfärd och nu är jag pigg som en mört, Nu hoppas jag bara att det hela avlöper enligt ritningarna”.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens stora dilemma med nya kärleken

LÄS MER: Därför stoppas Bondeparet helt av TV4

FOTO: Youtube/TT

Senaste nytt