LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin ”Klimpen” Iliou har förlovat sig med Eweline Stenberg

03 maj, 2021 
AvOla Lagerström
Martin Iliou och Eweline Stenberg.
Martin Iliou, 42, gjorde succé som Klimpen i Berts dagbok – sen väntade alkoholism, depression och hemlöshet.
Men efter den tunga tiden ler kärlekslyckan mot Martin.
Nu har han förlovat sig med 16 år yngre glamourmodellen Eweline Stenberg.
Annons
7 svenska barnskådisar – då och nuBrand logo
7 svenska barnskådisar – då och nu

I mitten av 1990-talet skrevs Martin Iliou, 42, in i historieböckerna som ”Klimpen” i ungdomsserien Berts dagbok.

Jublet visste inga gränser och den geniförklarade tonåringen spåddes en lysande framtid på vita duken.

Livet har dock bjudit Martin på diverse jobbiga motgångar. Han har pratat öppet om missbruk, depressioner och nätter på härbärge. Hans misär – och vägen uppåt – skildrades nyligen i SVT:s hyllade dokumentär Jag är Klimpen, motherfucker.

– Det har varit många mörka år där ingenting positivt har hänt under väldigt lång tid. Jag har varit arbetslös och mått dåligt, berättade Martin i tidningen Megafonen hösten 2018.

Året dessförinnan – 2017 – hade dock orosmolnen skingrats och ersatts av en glädjespridande sol i form av glamourmodellen Eweline Stenberg, 26. Hon hade kontaktat Martin efter att hon läst en intervju med honom i Expressen.

Annons

– Vi började prata och blev kära. Sedan dess har mitt liv förändrats totalt och jag känner mig som en hel ny människa, har Martin avslöjat i Megafonen.

Martins liv efter Berts dagbok

Hänt kan nu berätta att kärleken mellan Martin och Eweline växer och frodas. Häromveckan släppte Martin nämligen en glädjebomb på sin Instagram-sida. ”Vi är officiellt förlovade”, löd texten som förstås fått följarna att jubla.

– För mig så var vi förlovade så fort vi träffade varandra. Så har det alltid varit. Men nu har vi officiellt skaffat ringar, säger Martin på parets gemensamma Youtube-kanal.

– Frågan var besvarad, men ringarna blev fördröjda, säger Eweline.

Tillvaron ser onekligen ut att ha ordnat sig för Martin som numera jobbar som musiker – parallellt med Youtube-kanalen. Han plågas inte av sitt kändisskap utan går till och med under smeknamnet ”Klimpen” bland vännerna. Detta har han satt ord på i Megafonen:

– I samband med Bert-serien fick jag heta Klimpen även privat och det har följt med sedan dess. För mig gör det inget då jag till stor del kan identifiera mig med Klimpen. Inte mobbarkulturen, men den attityden till livet som karaktären Klimpen hade stämmer rätt bra in på mig.

Foto: SVT & Privat

Annons