LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vad har de i glasen i Love is blind Sverige och gifter de sig på riktigt?

17 jan, 2024 
Love is blind Sverige
Love is blind Sverige är i full gång – och vi har massor med frågor.
Får deltagarna dricka alkohol eller vad är det egentligen i de guldiga glasen?
Gifter sig paren på riktigt och var hålls ceremonin?
Hur länge varar egentligen dejterna?
Här är allt du vill veta om hur det går till i Netflix realityserie!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”Brand logo
Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”

I december avslöjade Netflix att det är Jessica Almenäs, 48, som ska leda den allra första säsongen av Love is blind Sverige. I samma veva offentliggjordes alla 32 personer som ska medverka i programmet.

Och nu är vi äntligen igång! Tidigare i januari släpptes de första avsnitten på streamingtjänsten och i dessa förlovade sig fem par – utan att veta hur den andra ser ut. Paren i Love is blind Sverige 2024 är Lucas och Emilia, Krisse-Ly och Rasmus, Sergio och Amanda, Catja och Christofer samt Oskar Nordstrand och Meira Omar.

Hur länge varar en dejt i Love is blind Sverige? Så går det till

I programmet dejtar deltagarna varandra i kapslar där en vägg skiljer dem åt. När Hänt når Emma Strobaek, pressansvarig för Love is blind Sverige, berättar hon hur länge en dejt varar.

Annons

”Dejterna kunde vara allt ifrån några minuter till flera timmar beroende på hur bra den gick”, skriver hon i ett mejl till Hänt.

Hur många dejter blev det egentligen totalt? Jo, hela 256 stycken! Programmet spelades in i en lokal som är 6 500 kvadratmeter stor. Så deltagarna hade i alla fall gott om utrymme för att vila upp sig mellan träffarna.

Får man dricka alkohol i Love is blind? Det har de i de guldiga glasen

En detalj som många tittare reagerade på i den amerikanska förlagan av realityserien är de guldiga vinglasen som används. Och detta har de även med i Love is blind Sverige!

Men vad innehåller glasen egentligen? Får deltagarna dricka alkohol? Och i så fall, hur mycket? Även denna fråga reder Emma Strobaek ut för Hänt.

”Alkohol var begränsad på plats, dvs inte fri tillgång. De har allt från vatten, läsk till saft i sina glas”, förklarar Emma.

Gifter de sig på riktigt i Love is blind Sverige? Var spelas bröllopet in?

I de sista avsnitten av Love is blind Sverige är det dags för parens bröllop. Det är alltså då allt ska avgöras. Kommer de att säga ja och fortsätta sin kärlekssaga, eller tar deras resa slut?

Annons

Ifall paren säger ja så blir de faktiskt man och hustru i juridisk mening, vilket programmets pressansvarige bekräftar.

”Paren gifter sig på riktigt av präster och vigselförrättare”.

Alla bröllop sker på samma ställe, på Rosendals värdshus, som ligger på Djurgården, i Stockholm.

Får deltagarna använda sina mobiler? Blir de filmade hela tiden?

Under de 18 första inspelningsdagarna fick Love is blind Sverige-deltagarna inte använda sina mobiler alls. De hade alltså ingen kontakt med världen utanför över huvud taget.

Något som heller inte framkommer i programmet är att paren faktiskt har lite egentid med varandra, då ingen får störa dem.

”Under deras semester fanns ett schema för när kamerateamet inte hade tillåtelse att störa eller filma deltagarna. Detta för att ge dem alla förutsättningar för att utveckla sin relation på riktigt”, skriver Netflix.

FOTO: Youtube

Annons