Lotta Lundgren om händelsen med Erik Haag i Återskaparna

Lotta Lundgren och Erik Haag är aktuella med Återskaparna. I ett av avsnitten svämmade Lottas känslor över och fick henne att bryta mot sin egen regel.

Programledarduon Lotta Lundgren, 49, och Erik Haag, 53, har tagit sig rakt in i hjärtat hos svenska folket och blivit en stor favorit i tv-rutan. 2012 gjorde de succé med serien Historieätarna och sedan dess har jobben rullat in och de har gjort fler tittarfavoriter som Landet brunsås, Återskaparna och Rapport från 2050. Men det är inte bara i sina egna tv-program som duon har gjort succé de har dessutom briljerat i folkära program som På spåret och Alla mot alla.

Sen är det ju inte bara framför kameran som Lotta och Erik är en superduo som kompletterar varandra. De är dessutom ett par när lamporna slocknar och kamerorna stängs av. De träffades i samband med att be arbetade tillsammans med SVT-programmet och föll för varandra. Efter att de båda skilt sig från sina före detta partners inledde de en kärleksrelation. Lotta har tidigare öppnat upp sig om kampen efter skilsmässan.

LÄS MER: Biancas ursäkt inför alla – efter falska anklagelserna

Flytten från SVT

I höstas valde paret att lämna SVT bakom sig och gå över till TV4 där de just nu är aktuella med programmet Återskaparna. I en intervju med Expressen berättar de om tanken bakom programmet.

– Programidén är ju att människors historia och människors relationer sitter mycket ihop med deras saker. Om jag frågar dig vad som är din värdefullaste sak så kanske det inte är den dyraste saken. Det är kanske är den saken som betyder mest för dig. Eller som du har fått av en speciell människa, eller som du upplever att din släkt samlas kring. Det tycker jag är en jättestark tanke, säger Erik.

När de personliga historierna får stort utrymme så är det svårt att inte bli berörd, men Lotta förklarar i intervjun att hon har en regel som hon håller hårt på.

– Jag har en regel som är att jag inte gråter på jobbet. För det blir så dumt sen när man ska löneförhandla som tjej. För om man lipar där och någon chef ser, så brukar inte det slå väl ut. Det är i alla fall min erfarenhet. Utan måste man lipa så får man göra det hemma på sin fritid, berättar Lotta.

Lotta om regelbrottet

Men det är en regel som inte alltid är lätt att hålla fast vid. Så under ett särskilt tillfälle så bröt hon på sin egna regel.

– Det var en ung tjej i 20-årsåldern som lämnade in en mockakappa som hennes mamma hade haft. Och innan dess hade hennes mormor haft den när hon var i samma ålder. Och jag var lite oförberedd faktiskt, det blev något för mig. Det berörde väl mig på något personligt plan. Jag stortjöt inte, men jag blev överraskande berörd av just det faktiskt, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle jättegärna vilja att min dotter ville ha mina gamla kläder. Att hon ville ha dem på riktigt och att det var så viktigt för henne att hon till och med skulle gå och fixa en lagning. Att hon skulle anstränga sig och inte bara ta något, och sedan glömma den där jackan på ett rave efter en vecka.

LÄS OCKSÅ: Bingos första ord om exet Julia i Bacherlorette

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf visar upp nya kärleken Louie

Senaste nytt