Lotta Engberg slutar – ödesbeskedet efter flytten med doktor Mikael

I Tillsammans med Strömstedts avslöjar doktor Mikael Sandström att han kommer sluta som läkare efter flytten tillsammans med Lotta Engberg.
Nu berättar även Lotta om sina planer för framtiden.

Kärlekssagan om läkaren Mikael Sandström, 62, och Lotta Engberg, 57, fortsätter. Det var under förra året som det blev officiellt att de båda TV4-profilerna hade fått upp ögonen för varandra efter att Lotta i en intervju sagt att doktor Mikael var hennes ”drömman”.

LÄS MER: Carolina Gynnings avslöjande om namnvalet till dottern

Sedan dess har förhållandet gått i en rasande fart och för ett tag sedan blev det klart att kärleksparet flyttar ihop. Tillsammans har de köpt ett hus i Göteborg där Lotta bott sedan tidigare.

Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Vi har faktiskt köpt ett hus, har Mikael tidigare sagt om flytten i en intervju.

Doktor Mikaels ord om avhoppet

Flytten blir dock inte den enda stora förändringen i tv-doktorns liv. Trots att han precis som vanligt kommer dyka upp i TV4:s Nyhetsmorgon avslöjar Mikael i premiäravsnittet av Tillsammans med Strömstedts att han planerar att lämna jobbet på sjukhuset. För Hänt berättar han mer om tankarna bakom beslutet:

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Efter den plötsliga nyheten vänder sig programledarna Jenny Strömstedt och Nicklas Strömstedt mot Lotta.

– Och du sa till mig att du ville sluta sjunga, säger Nicklas lite frågande.

Lottas avslöjande om framtiden

Sluta sjunga är dock ingenting Lotta planerar att göra. Men den som väntar på några nya skivor eller turnéer från artisten väntar nog förgäves.

– Nej men jag har inte gjort några skivor på flera år. Plus att jag har världens roligaste jobb som jag har det nu. Nu har ju de här dagarna handlat mycket om oss men jag tycker ju om när dagarna handlar om andra. När man får gäster och sådär. Sen får man ju sjunga lite Allsång också, säger Lotta som idag är programledare för bland annat Lotta på Liseberg.

Dessutom verkar Lotta lite sugen på att få jobba tillsammans med kärleken Mikael.

– Ja det står ju inte still i någon av de här hjärnorna. Vi kanske hittar på något jätteskojigt, tillsammans, säger Lotta med en lite busig blick i ögonen.

Och vem vet, Lotta och Mikael är kanske tv-världens nästa radarpar!

LÄS OCKSÅ: Anders Engbers ord om ex-fruns förhållande med Mikael Sandström

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot doktor Mikael efter orden i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4

Senaste nytt