Anders Engbers ord om ex-fruns förhållande med Mikael Sandström

Anders Engberg och Lotta Engberg var gifta i åtta år.
Nu berättar han för Hänt vad han tycker om hennes nya relation med Mikael Sandström.

För nästan 40 år sedan träffades Anders Engberg och Lotta Engberg när de båda körade bakom Herreys i Eurovision Song Contest 1984. De gifte sig sedan två år senare och fick barnen Amanda och Malin tillsammans. Men precis som många andra kärlekshistorier nådde också deras sitt slut, och år 1994 gick de skilda vägar efter åtta år som äkta makar.

Idag har det gått nästan 30 år sedan det tidigare paret gick skilda vägar och mycket har hänt sedan dess. Men trots att Anders och Lotta har tagit helt olika vägar i livet finns relationen fortfarande kvar. I en intervju med Hänt berättar Anders hur relationen mellan de tidigare makarna ser ut idag.

LÄS MER: Soldoktorn och Lotta Engbergs privata klipp väcker starka reaktioner

– Vi har den allra bästa relationen. Vi umgås ju inte dagligen för vi bor ju inte på samma ställe och hon har sitt och jag har mitt. Men vi har ju barnen och barnbarnen ihop. Så vi har jättebra kontakt. Inga konstigheter, säger han.

Han förklarar att alla uppbrott såklart har sina efterbördor, men att det i deras fall ledde till att de istället blev bästa kompisar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders Engbergs om relationen till Mikael Sandström

Men under förra året hittade Lotta kärleken på nytt i tv-profilen och överläkaren Mikael Sandström. Sedan dess har de varit ett av Sveriges mest omskrivna par, och folk runtom i landet verkar inte få nog av dem. Men precis som den nya kärleksrelationen har nått resten av Sverige har den också nått Anders, och för Hänt berättar han om glädjen han känner för sin ex-frus skull.

– Jättekul för henne tycker jag. Jag önskar henne verkligen all lycka, säger han.

Han har däremot inte träffat Mikael än, men hans bild av honom är väldigt bra och han hoppas och tror att det kommer ett tillfälle där de kan ses snart.

– Det har inte blivit tillfälle än men det blir det säkert framöver. Det misstänker jag. Det är ju inget fel på honom och om hon tycker att det är en bra kille så räcker det för mig, säger han.

Planerar en comeback i musiken

Anders har ett långt förflutet inom dansbandsvärlden och har bland annat jobbat med superstjärnan Charlotte Perrelli. På senare år har han däremot lagt musikkarriären på hyllan och istället jobbat som bland annat musiklärare. Men nu hintar han om en eventuell comeback.

– Vi lever ju i en pandemi och det finns ju inga artisterigrejer eller scener att stå på just nu. Allt är ju nedstängt. Men det kommer att bli lite framöver, kan inte riktigt berätta om det nu, men förhoppningsvis till hösten, säger han hoppfullt.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnade Anders Engberg landet – efter skilsmässan från Lotta Engberg

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandström om okända kärleksresan med Lotta Engberg

Senaste nytt