Linda Bengtzings egna ord om terapin efter sjukdomsfallet i familjen

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing har fått uppleva mycket i sitt liv.
Nu berättar artisten om en tragisk period som hon har genomgått tillsammans sin familj.
– Terapin har fått mig att förstå, säger Linda i Bathina – en podcast.

Linda Bengtzing, 47, är en av Sveriges mest folkkära artister. Under årens lopp har vi sett henne i många olika musiksammanhang och inom schlagern slog hon igenom redan i början av 2000-talet.

Linda Bengtzing ligger bakom flera stora hits, som Alla flickor, Jag ljuger så bra och Värsta schlagern. Senast vi fick se Linda i Melodifestivalen var så sent som 2020. Då framförde hon bidraget Alla mina sorger. Tyvärr tog sig inte bidraget särskilt långt då hon fick lämna tävlingen redan under delfinalen.

Utanför scenen så lever Linda ett liv tillsammans med fästmannen Peter Ståhlgren. De har två barn ihop, Nils och Vera, och lever ett stillsamt familjeliv. Linda delar ofta med sig av bilder från vardagen i sociala medier.

VARFÖR!? Pernillas ilska över raderade bilden

Lindas sorg efter hundens bortgång

För ett tag sedan nåddes familjen av ett tragiskt besked, nämligen att hunden Fiffi gått bort. Linda delade då även med sig av sorgen på sin Instagram.

”RIP ”Fiffi”. Det är tomt utan dig fastän du inte ens var våran hund.Men ändå vår lilla guldklimp. Gammal och yr men lika tennisbolltokig. Hon hittade bollar från 1800talet på vår tomt. Eller stod gnällande under boxen med bollar till torktumlaren.”

I veckans avsnitt av Bathina – en podcast är det Linda Bengtzing som är gäst i studion. Hon berättar då för Bathina Philipson om en annan tragisk händelse hon skett den senaste tiden.

– För att göra en lång historia kort, jag kan inte gå in på för mycket detaljer. Det startade med att en nära familjemedlem blev väldigt sjuk och jag kände att det här kommer jag inte kunna ta mig igenom om inte jag får hjälp, säger hon i podden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför gick Linda Bengtzing i terapi

Linda behövde då ta hjälp av terapi för att klara sig igenom den otroligt tuffa tiden.

– Jag skulle bära så mycket, åt så många. Så då tog jag hjälp, säger hon.

Nu med facit i hand var det ett bra beslut av Linda att gå i terapi. Hon märkte nämligen att det fanns fler problem att ta itu med.

– Terapin har fått mig att förstå. Jag fick absolut hjälp med det akuta problemet att ta mig igenom som anhörig till någon väldigt sjuk. Men jag lärde mig också att jag har en oändligt massa brister som hindrar mig från att leva livet fullt ut, säger Linda Bengtzing och fortsätter:

– Jag kunde vara lite smått bitter.

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzing i tårar efter frågan i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzings tunga familjesorg – nu visar hon öppet

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt