TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lena Philipssons stora oro för familjen efter dådet i Vetlanda

04 mar, 2021 
Lena PH
Lena Philipsson är född och uppvuxen i Vetlanda.
Efter det ofattbara dådet i hemstaden uttrycker artisten nu sina känslor.
”Fruktansvärt!”, skriver hon på Instagram.
Annons
Allt om Lena PhilipssonBrand logo
Allt om Lena Philipsson

Lena Philipsson, 55, mer känd som Lena PH, är en av Sveriges mest älskade och folkkära artister. Förutom att nyligen ha lett den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021 så har hon medverkat hela fyra gånger själv. 1986 med Kärleken är evig, 1987 med Dansa i neon, 1988 med Om igen, och slutligen år 2004 då hon kammade hem vinsten med låten Det gör ont.

Många verkade även nöjda med Lena PH:s comeback som programledare i Mello, under andra deltävlingen när Youtube-profilen Anis Don Demina och den populära artisten Oscar Zia riktades det en del missnöje och många önskade Lena PH tillbaka i rollen som ensam programledare.

”Behåll Lena skippa resten!”, skrev en tittare.

”Jag tycker att Lena var rolig och hon passade bra för rollen”, skrev en annan.

SVT:s beslutet om att byta programledare varje vecka

Men att SVT skulle byta programledare är något som har varit känt redan från början. Då årets Melodifestivalen redan är så pass annorlunda på grund av omständigheterna så passar SVT på att testa nya saker.

Annons

SVT har nämligen nu överraskat med flera folkkära personligheter som turats om att leda programmet i år. Tittarna har sett stora profiler som Jason ”Timbuktu” Diaketé, Pär Andersson och Pernilla Wahlgren leda deltävlingar.

Även Pernilla Wahlgren och Pär Andersson blev hyllade och kritiserade. Den färgsprakande duon bjöd publiken på sång, dans, eld, och svordomar som haglade på scenen. Pernilla hyllades bland andra av dottern Bianca Ingrosso, som uttryckte sin stolthet på sociala medier.

”Såååå taggad för kvällens Mello!!!! Det kommer bli galet mycket skratt", skrev Bianca.

Lena PH om dådet i Vetlanda

Lena Philipsson växte upp som mellanbarn med två syskon i en musikalisk och konstnärlig familj. Och som många redan vet är Lena PH en känd smålänning. Hon är född och uppvuxen i den småländska staden Vetlanda, och har genom åren alltid uttryckt att hon är en stolt smålänning.

Bland annat har hon återvänt till Vetlanda för att uppträda på VetlandaFesten. När Vetlanda firade 100 år uppträdde Lena stolt för hemstaden.

Annons

Nu har Lena dock uttryckt en oro för sin gamla hemstad och familj i samband med det fruktansvärda dådet, som utspelade sig i Vetlanda under onsdagen.

Flera personer vårdas för livshotande skador efter attacken och Lena Philipsson skickar nu sina tankar till de drabbade. Artisten berättar även om oron för familjen när hon hörde vad som hänt.

”Oj!! Vad hände i Vetlanda!? Vad fruktansvärt!! Skyndade mig att ringa hem. Mamma och hennes sambo är ok. Tänker på dom drabbade...”, skriver hon på Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

Annons