Bonde söker fru-Susanna Karlssons sorg efter missfallet

Bonde söker fru-Susanna Karlssons sorg efter missfallet

I februari avslöjade Bonde söker fru-paret Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson att de väntar sitt första barn.
Men mitt i lyckan väljer nu Susanna att berätta om stora sorgen på vägen dit.
”Det fanns något i magen men det växte inte längre”, skriver Susanna i ett inlägg på Instagram.
Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Karlssons bröllop hotat
Slå på ljud

Susanna Karlsson, 29, och fästmannen Hannes Haraldsson, 28, föll som furor för i Bonde söker fru 2018. Sedan kamerorna slocknat har kärlekssagan fortsatt framåt i raska steg och bara ett år efter att de båda blev ett par gick Hannes ner på knä och friade till Susanna framför kohagen.

Trots att Susanna besvarade frågan med ett rungande ja har bröllopet dock fått vänta. På grund av coronapandemin har paret nämligen tvingats skjuta upp bröllopet som till en början var tänkt att hållas under förra året. Det tråkiga beslutet har dock inte fått de blivande makarna att hänga läpp och i början av februari avslöjade de en betydligt större nyhet – nämligen att de väntar sitt första barn!

Svåra diagnosen

Mitt i bebislyckan valde Susanna även att berätta om den tuffa vägen dit. Att hon skulle kunna bli gravid har inte alltid varit en självklarhet och på Instagram delade Bonde söker fru-profilen med sig öppenhjärtligt av kampen.

”Vintern 2019 så bestämde vi oss för att vi vill ha barn tillsammans. Jag plockade ut min spiral och vi var igång. Men inget hände? Månad efter månad gick och inget pluss på nån sticka”, skrev Susanna på Instagram då.

Vidare berättade Susanna om att hon efter ett besök hos gynekologen fått konstaterat att hon lider av diagnosen pocs. Trots att hon hade många ägg var de väldigt små vilket försämrar chansen till en graviditet. Innan Susanna gett sig ut på nätet för att söka mer information om tillstånd var hon rejält nerslagen berättade hon då:

”Nu i efterhand så vet jag mer eftersom jag googlat och läst läst läst och förstått att, har man utsatt sin kropp för syntetiska hormoner under flera år så tar det lite tid för systemet att börja fungera igen, som att ett ägg ska växa till sig och släppas osv. Med detta besked och en broschyr om pcos åkte jag hem till Hannes, lagom taggad på att börja göra barn.”.

Sorgen mitt i gravidlyckan

Idag är Susanna gravid i vecka 17 och mår bra men i ett nytt inlägg berättar hon nu mer om svårigheterna och sorgen som hon och Hannes tvingats gå igenom på vägen. Efter att ha påbörjat en utredning kring varför paret led av ofrivillig barnlöshet blev Susanna plötsligt gravid.

Lyckan valde dock inte länge och när det var dags för ett ultraljud i vecka 12 fanns det inte längre några hjärtljud att höra i Susannas mage.

”I oktober (2019) fick vi komma på ett första besök och efter det samtalet så hann jag ta några blodprov. Sen var jag plötsligt gravid MAGI”, skriver Susanna och fortsätter:

”Men magen då? När ska den börja synas? Vecka 11 kom och ingen direkt antydan till nån liten bula ens.. men å andra sidan är det så otroligt individuellt ju! Vi såg så mycket fram emot vecka 12 och att äntligen få komma på det första ultraljudet för att se vad som växte i magen. Men det var just det, det fanns nått i magen men det växte inte längre.”

Nu hyllas Susanna av sina följare för att hon väljer att dela med sig av sin resa till graviditeten.

”Jäkla vad viktigt detta är. Starkt av er.”, skriver en följare.

LÄS MER: Bonde-Susanna Karlsson avslöjar vad barnet ska heta

LÄS MER: Penny Parneviks tunga hälsokamp dagar efter förlossningen

FOTO: Instagram/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN