TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Bonde-Susanna Karlssons första ord om diagnosen efter gravidkampen

24 feb, 2021 
Susanna Karlsson
Foto: TT
Bonde söker fru-paret Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson väntar barn.
Nu bryter Susanna tystnaden om psco-diagnosen som försvårade vägen till att bli gravid.
”Det såg inte bra ut alls”, skriver Susanna på Instagram.
Annons
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer

Susanna Karlsson, 29, och Hannes Haraldsson, 28, fann varandra i Bonde söker fru 2018 på TV4. Sedan dess har kärleksresan fortsatt rakt framåt och under sommaren 2019 förlovade sig paret. Bröllopet har de däremot fått skjuta på med tanke på pandemin.

Susannas egna ord om gravidkampen

Men i början på februari kunde Susanna avslöja en annan stor nyhet – paret väntar just nu sitt första barn. Det var på Instagram som bebisbeskedet offentliggjordes.

”Äntligen! På många sett äntligen! Att ens bli gravid, att äntligen vara förbi den mest kritiska perioden för missfall och såklart att ÄNTLIGEN känna mig redo att dela det här med er!”, skrev Susanna till en bild på sin mage.

Ytterligare några veckor har nu gått och på Susannas Instagram får följarna ta del av en hel del uppdateringar gällande graviditeten. Bland annat har Susanna nu talat ut om att vägen till att bli gravid inte var den enklaste.

Annons

”Vintern 2019 så bestämde vi oss för att vi vill ha barn tillsammans. Jag plockade ut min spiral och vi var igång. Men inget hände? Månad efter månad gick och inget pluss på nån sticka”, skriver Susanna efter att ha förklarat att detta är hennes historia och den behöver inte likna någon annans.

Okända diagnosen som ändrade allt

Vidare berättar Bonde söker fru-profilen vad som hände hos gynekologen. Efter att Susanna fått ett besked om en diagnos var kampen igång.

”Det dumma med sociala medier är att vi vill oftast bara visa upp den roliga lyckliga perfekta sidan! Och all denna tabu om barnlöshet, missfall osv får sällan ta plats. Istället visas lyckliga ultraljudsbilder upp. Jag menar inte att ALLA borde skriva om sina missfall ivf eller vad nu som varit resan. Men jag känner att jag vill och orkar och kan, så när jag tog ut min spiral var det hos en otroligt osympatisk och klumpig gynekolog”, skriver Susanna och fortsätter:

Annons

”När spiralen var ute så skulle hon kontrollera mina ägg (eftersom ja sa att jag ville bli gravid). Hon konstaterade på 2 min att jag hade pcos (en diagnos som försvårar rejält för någon som vill bli gravid.) Mina ägg var många men små sa hon och att det inte såg bra ut alls. Nu i efterhand så vet jag mer eftersom jag googlat och läst läst läst och förstått att, har man utsatt sin kropp för syntetiska hormoner under flera år så tar det lite tid för systemet att börja fungera igen, som att ett ägg ska växa till sig och släppas osv. Med detta besked och en broschyr om pcos åkte jag hem till Hannes, lagom taggad på att börja göra barn. Ja, och så började det hela. Blev det värre? Japp, men som alltid så väljer jag att se det som en lärdom, att jag och Hannes fick en prövning att ta oss igenom innan vi ska bli föräldrar tror jag var precis vad vi behövde.”

Annons