LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagen drabbad av akut blodförgiftning efter olycka

09 aug, 2021 
Mimmi Fouchenette
Lasse och Malin Berghagen
Lasse Berghagen har drabbats av akut blodförgiftning och kunde därför inte ta emot Cornelispriset.
Dottern Malin Berghagen fick då rycka in och ta emot det åt sin pappa.
Annons
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missatBrand logo
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missat

Lasse Berghagen, 76, är en av Sveriges största manliga artister. Hans första album släpptes redan 1965 där hans kanske mest kända låt finns med, Teddybjörnen Fredriksson och Stockholm i mitt hjärta, som är introlåten för SVT:s uppskattade program Allsång på Skansen. Lasse var programledare för Allsång på Skansen mellan åren 1994 och 2003.

Lasse Berghagen drabbad av akut blodförgiftning

Sedan 1988 har det delats ut ett pris till Cornelis Vreeswijks minne, ett pris som delas ut av Stiftelsen Cornelis Vreeswijk. Priset är ett av Sveriges mest prestigefyllda och några artister som har vunnit det är bland andra Monica Zetterlund, Freddie Wadling och Lill Lindfors.

Stipendiet, med stipendiesumman 750 000 kronor, delas ut på Parkteatern Galärvarvet på Djurgården i Stockholm. Sveriges näst största musikpris, som instiftats av Cornelis Vreeswijk, delas ut av Expressen och Aftonbladets kulturredaktioner.

Annons

Häromdagen var det dags för musikpriset att delas ut och i år var det ingen mindre än Lasse Berghagen som fick äran – men han var inte på plats. Artisten har nämligen drabbats av en allvarlig akut blodförgiftning och har därför tvingats tillbringa en tid på sjukhus.

Aftonbladet förklarar att blodförgiftningen orsakades på en båtresa till Finland när han slog i sin armbåge. Väl hemma i Stockholm drabbades han av 40 graders feber och fick föras till sjukhus och är nu sjukskriven en månad framåt.

Malin Berghagen fick ta emot pris för sin pappa

Som tidigare nämnt kunde inte Lasse ta emot priset på grund av sjukdomen, istället fick hans döttrar Malin Berghagen och Maria Berghagen Enander ta emot det i hans ställe.

Lasse Berghagens döttrar har även varit en stor inspiration till hans kommande självbiografi Hej livet! som släpps i oktober, som artisten har skrivit tillsammans med Marcus Birro.

– Det är en grej jag gjort i alla år när jag är glad. Jag har sträckt ut armarna och ropat ”Hej livet!”. Det var mina döttrar som kom på att boken skulle heta så, säger han i en intervju med Aftonbladet.

FOTO: Leif R Jansson/TT, TV4

Annons