Lasse Berghagen utpekad som miljöhot

LASSE BERGHAGEN

Artisten Lasse Berghagen har blivit uthängd som miljöhot.
Nu svarar han på uthängningen.
– Jag är ju liksom inte inblandad i någon miljöorganisation längre så jag fattar ingenting, säger Lasse Berghagen till SVT.
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missat
Slå på ljud

Den folkära artisten och programledaren Lasse Berghagen, 76, och artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson var ett par i flera år, och under deras tid tillsammans fick de också dottern Malin Berghagen. Men efter tre år som gifta valde de tillslut att gå skilda vägar, och separationen var något som påverkade Malin väldigt mycket.

Lasse Berghagen var programledare för Allsång på Skansen mellan 1994 till 2003. Därefter tog Anders Lundin över, varpå Måns Zelmerlöw och nu Sanna Nielsen. Han har flera kända låtar som Teddybjörnen Fredriksson och Jennie, Jennie. Men nu har Lasse Berghagen hängts ut som miljöhot. Vilket har fått artisten att bli riktigt ledsen och förvånad.

Lasse Berghagens relation till dottern Malin Berghagen

Skilsmässan mellan Lasse Berghagen och Barbo ”Lill-Babs” Svensson tog hårt på deras dotter Malin, och under en intervju i Nyhetsmorgon har hon tidigare berättat om agget hon kände mot sin far.

– Jag märkte att vad än pappa sa när han inte kunde komma till något som jag skulle göra så kunde jag gå in i en känsla av att han inte valde mig, sa Malin då följt av:

– Det blev jag ganska trött på och försökte ganska länge jobba med det. Dels ville jag ta diskussionen med pappa, men jag blev ändå inte av med det. Det blev frustrerande.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lasse Berghagen hängs ut som miljöhot – svarar på uttalandet

Lasse Berghagen har nu blivit uthängd som ett miljöhot, det handlar om en skylt som satts upp vid Limhamns kalkbrott i Malmö. Där kan man läsa om utrotningshotade fåglar och djur, och djurens största hot påstås att vara just Lasse Berghagen.

– Jag skrattar fortfarande, det är helt ofattbart, säger Lasse Berghagen till SVT följt av:

– Ordet hot är ju ett väldigt starkt ord. Vad skulle jag ha hotat?

Lasse berättar även att han för många år sedan var på en turné med författaren Stefan Edman. Tillsammans kämpade de hårt för miljön, men de ska aldrig ha varit vid kalkbrottet. Lasse förstår därför inte hur han kan ha blivit uthängd som miljöhot.

– Jag är ju liksom inte inblandad i någon miljöorganisation längre så jag fattar ingenting, säger Lasse Berghagen.

Viveca Byhr Lindén, projektledare i Malmö stad och ansvarig för besöksnäringen i kalkbrottet har int heller någon aning om hur skylten hamnat där.

– Detta var något oväntat. Vi har ingen aning om var den kommer ifrån, säger Viveca till SVT.

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists skarpa ålderspik till Benjamin Ingrosso

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws nya bild med 3-årige sonen Albert väcker reaktioner

FOTO: STOKSTAD VILHELM/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN