LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lancelot Hedman Graaf popstjärna i ny film

06 jul, 2023 
TT Nyheter
Lancelot Hedman Graaf får en av rollerna i nya Gyllene Tider-filmen. Arkivbild.
Lancelot Hedman Graaf debuterar som skådespelare med en roll i den nya filmen om Gyllene Tider. Peter Wahlbecks son Waldemar spelar Per Gessle.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lancelot Hedman Graaf gör rollen som det folkkära popbandets basist Anders Herrlin i filmen som börjar spelas in i augusti.

Alla fem som fått rollerna som de fem bandmedlemmarna debuterar som skådespelare. Men Lancelot Hedman Graaf är den mest kända efter att ha gjort sig ett namn som kampsportare, artist och "Let's dance"-deltagare samt tävlat i Melodifestivalen.

Phoenix Parnevik spelar trummisen Micke Syd Andersson och gruppens stjärna Per Gessle gestaltas av Waldemar Wahlbeck, 19, son till komikern Peter Wahlbeck.

"Tänk att få vara född och uppvuxen i Halmstad och nu få spela en av denna stads största ikoner. Pappa är från Halmstad, Per är från Halmstad, min lärare skapade Gula Tidningen som är en Gyllene Tider-parodi. Det känns som att cirkeln är sluten", säger Valdemar Wahlbeck i ett pressmeddelande.

Per Gessle var först tveksam till projektet, men ändrade sig.

"Efter att ha pratat länge och ofta med alla inblandade och att ha läst manus är jag superstolt och lycklig över det här projektet", säger han.

Filmen regisseras av Per Simonsson och får premiär nästa sommar.

Annons