Magnus Hedman om Lance Hedman Graafs uttalanden i programmet Behandlingen

MAGNUS HEDMAN, LANCE HEDMAN GRAAF

Efter att Magnus Hedman skiljde sig från Magdalena Graaf kämpade han mot missbruk och beroendeproblem. I tv-serien Behandlingen har sonen Lance berättat om hur det var att komma hem till sin pappa.
Nu berättar Magnus för Hänt hur han ser på Lances uttalanden i tv.

Här stormar Lance Hedman ut under terapeutsamtalet i Behandlingen – se klippet här
Slå på ljud

Magnus Hedman, 48, och Magdalena Graaf, 46, skiljde sig 2008 och tillsammans har de sönerna Lance Hedman Graaf, 21, och Tristan Hedman Graaf, 17.

Perioden kring skilsmässan blev en tuff tid för Magnus och flera gånger har han berättat öppet om sin kamp mot missbruket och hur han sökt och fått hjälp. Detta har man kunnat ta del av både i hans självbiografi från 2012 och i podden Hedman Hedén – en beroendepodd.

Idag har Magnus och Magdalena en oerhört fin relation till varandra, när Hänt träffar Magnus på röda mattan inför Idol-finalen berättar han att de är som syskon.

– Jag och Maggan är ju mer som syskon idag nästan. Så jag tror att Louie kanske hade lite svårt att fatta det, liksom kan man vara så nära med sitt ex?

– Men vi har ju gått igenom så otroligt mycket saker ihop, så jag ser ju på Maggan som en syster.

Lances ord om pappa Magnus Hedman i Behandlingen

Under hösten har Kanal 5-tittarna kunnat se Magnus och Magdalenas son Lance medverka i tv-serien Behandlingen. I programmet berättade Lance om sina alkoholproblem och att det var som att det inte fanns något slut när han väl börjar dricka.

I ett avsnitt berättade Lance om hur det var för honom att växa upp med en pappa som missbrukade. Lance var sex år när familjen flyttade hem från Storbritannien där pappa Magnus hade varit fotbollsproffs och det var kort efter det som skilsmässan ägde rum.

– Det var då pappa började leva ut sina ungdomsår kan man säga. Påtänd eller borta för det mesta, eller sov. Jag tror att jag hade en sköld, jag ville inte erkänna att situationen var som den var, så jag försökte bara leva på som vanligt och sa ingenting till någon, vilket kan bli ganska tungt när man är så ung, säger Lance i Behandlingen på Kanal 5 och Discovery+.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lance berättade det som att det fanns en ständig rädsla över att pappa Magnus skulle vara hög när han kom hem från skolan.

– Kommer han vara en zombie som går runt i köket och gör pingvinsteg och kollar upp i taket? Och skammen minns jag också. De känslorna har jag väldigt starkt inom mig. Så det var jag, min storebror och min lillebror som tog hand om varandra, under en lång period. Pappa var liksom inte där. Han var antingen hög, eller så sov han. Vi kunde gå i flera veckor och bara äta chokladpuffar, säger Lance i programmet.

Magnus Hedmans svar efter sonens uttalanden i tv

När Hänt träffar Magnus berättar han mer om hur han ser på sin kära sons uttalande i tv.

– Det har känts fint. Sedan så kanske han är lite för ung för att prata om det redan utåt sett och sådär. Men han kände att han ville göra det och dela med sig, kanske hjälpa någon annan, säger Magnus till Hänt och fortsätter:

– I mitt fall så har jag sagt till honom att jag vill att han ska säga allt som han känner. Allt som han upplevt och allting, jag kan stå för det. Och alltså, hans och min relation idag är ju magisk.

LÄS OCKSÅ: Pernillas familjelycka – längtan efter nytillskottet: “Barnbarn”

LÄS OCKSÅ: Marie Nilsson Lind bryter ihop totalt – tårarna i tv

FOTO: Sven Lindwall/EXP/TT, SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN