Marie Nilsson Lind i tårar – efter orden om Josefin Nilsson

MARIE NILSSON LIND

Det är sex år sedan Marie Nilsson Lind förlorade sin lillasyster Josefin "Josa" Nilsson. När systern kommer på tal i Så mycket bättre brister det helt för Marie.
– Jag vet inte om jag kan..., säger en tårögd Marie i Så mycket bättre.

Ainbusk singers-sångerskan Marie Nilsson Lind, 61, är en av artisterna som medverkar i årets säsong av Så mycket bättre. Hon är den sista personen som anslutet till gänget och i lördagens avsnitt blev det minst sagt känslosamt.

För Aftonbladet berättar Marie om förväntningarna inför att delta i det populära programmet på TV4.

– Och jag tänkte att ”jag ska inte gråta utan jag ska vara lite cool”. Men det blev istället ”här kommer alla känslorna på en och samma gång”. Det blev så, även för de som hade varit där i flera dagar. Vi blev känslomässigt överraskade och det hände saker som man inte ens hade kunnat föreställa sig, säger hon till tidningen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Josefin Nilsson dog av morfin-överdos 2016

Marie Nilsson Lind och systern Josefin Nilsson blev rikskända med sångkvartetten Ainbusk. I den kvartetten ingick även Annelie Roswall, och Birgitta ”Bittis” Jakobsson.

Det stora genombrottet kom 1990 med låten Jag mötte Lassie och i lördagens avsnitt tolkade Moonica Mac, 31. Redan då blev det känsligt för Marie och tårarna var nära.

MARIE NILSSON LIND

Moonica Mac tolkade låten Jag mötte Lassi.

FOTO: TV4

Att det fälldes många tårar i programmet är ett faktum. År 2016 dog Josefin, endast 46 år gammal. I boken Josas bok – min berättelse har Marie skrivit att Josefin dog i en morfinöverdos. Anledningen till att Josefin fick morfin hade att göra med hennes outhärdliga höftsmärtor.

Carolas nyårsplaner med hemliga mannen

Under 90-talet levde Josefin i en relation med en känd man som misshandlade henne psykiskt och fysiskt. Efter uppbrottet flydde Josefin strålkastarljuset i Stockholm för ett lugnare liv på Gotland.

Vid det här laget led Josefin både psykiskt och fysiskt och i bagaget hade hon flera misslyckade operationer.

Marie Nilsson Lind i tårar – måste pausa i Så mycket bättre

Sex år senare, med andra ord 2015, intog Josefin och Marie scenen på gotländska Länsteatern med föreställningen Systrarna sisters. Systrarna hann spela den pjäsen i ett års tid.

I det senaste avsnittet av Så mycket bättre minns Marie tillbaka på tiden som skulle bli sin systers sista.

– Att få skriva låtar igen, det var otroligt viktigt att vi fick göra det. Vi blev levande på något sätt igen, säger Marie i programmet.

Efter framgångarna på Länsteatern var planen att sätta upp föreställningen på Rival i Stockholm.

– Då visade det sig att Josa, hennes höft, var helt... Hon måste göra en operation till, och så kom hon hem... och hon dog den 28 februari 2016, säger en tårögd Marie och fortsätter:

– Nej det är så hemskt, jag vet inte om jag kan.. ., säger hon och torkar tårarna.

MARIE NILSSON LIND

Det blev väldigt känslosamt när Andreas Mattsson skulle tolka Systrarna Sisters.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Därför snackar världen om prinsessan Leonore

LÄS OCKSÅ: Artisten avslöjar intima händelsen i Så mycket bättre – som tittarna inte får se

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!