LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm mot Big brother 2021 efter nya upplägget

17 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Big brother 2021
Årets säsong av Big brother har redan kantats av skandaler.
Efter ett nytt beslut från TV4 rasar tittarna.
”Upplagt för katastrof”, skriver en person i en kommentar.
Annons
Så blir nya Big BrotherBrand logo
Så blir nya Big Brother

Årets säsong av Big brother har precis dragit igång och programmets deltagare har börjat lära känna varandra inne i huset. Länge var det dock oklart om TV4 skulle välja att sända ytterligare en säsong från Big brother-huset. Det efter att förra säsongen kantades av flera skandaler där bland annat två deltagare var tvungna att lämna huset efter att ha uttryckt sig olämpligt.

Efter skandalerna valde även två programledare att lämna sina uppdrag för kanalen i protest mot realityserien. Tillslut stod det dock klart att det blev Sami Jakobsson, 26, som lyckades ta hem vinsten på en miljon kronor efter att ha fått fler röster än Lennie Hansson, 37, i finalen.

Och även denna säsong har mötts av motgångar. Mitt i en brinnande pandemi var tanken att förra årets deltagare skulle kliva in i huset för att dra igång årets säsong och värma upp för de nya deltagarna.

TV4:s beslut efter infekterade konflikterna

Efter att en infekterad konflikt blossat upp på sociala medier mellan de forna deltagarna Jasmine Armstrong, Amilia Stapelfeldt, 26, och Mergim Feka, 22, fick dock TV4 tänka om. För att lösa situationen försökte kanalen lösa problemet genom att bjuda in samtliga gamla deltagare till huset men när det blåste eld konflikten valde TV4 att ställa in den planerade premiären.

Annons

Detta för att inte låta de gamla deltagarna ta för mycket uppmärksamhet från den kommande säsongen.

– Det stämmer att vi hade en grej på gång med de gamla deltagarna men det eventet har vi valt att ställa in för att fokusera på premiären på måndag, sa TV4:s Joel Bendrik till Hänt då.

Nya beslutet möts av kritikstorm

Nu väcks åter ilska mot programmet. Denna gång är det dock inte deltagarna själva som har ställt till det utan TV4 själva som fått tittarna att reagera. Det är till en video på hur Big brother-kaninen under fettisdagen kommer in – och trycker semlor över ansiktet på deltagarna – som kommentarerna nu haglar in på Big brothers egna Instagram-konto.

Anledningen till ilskan är studioprogrammen som i år leds av Malin Stenbäck tillSsammans med sidekick Arantxa Álvarez och Kirsty Armstrong. Tidigare har man bara sänt ett studioprogram i veckan men efter att TV4 beslutat om ett nytt upplägg för Big brother 2021 har man nu fyra – något som inte uppskattas av tittarna.

Annons

”Upplagt för katastrof med fyra studioprogram i veckan. Programledarna medför ingenting, och det räcker gott och väl med ett studioavsnitt i veckan. Gör om, gör rätt!!”, skriver en arg tittare i kommentarsfältet medan en annan skriver:

”Jag vet inte ens vilka deltagarna är eftersom jag inte får lära känna de ur mitt eget perspektiv så är ingen idé att följa här heller i år. Avföljer. Adjöss.”.

Annons