TV4-tittarnas kritik – efter kanalens beslut för Masked singer

Pernilla Wahlgren

Masked singer Sverige är den nya fredagsunderhållningen för många svenskar. Faktum är att programmet slagit stora tittar-rekord och engagemanget är stort. Men nu riktas kritik mot familjen Wahlgren i och med programmet.
Slå på ljud

Masked Singer är ett underhållningskoncept som finns i väldigt många av världens länder, och nu även i Sverige! Programmet fick rekordpublik i USA och i vissa länder har det även utvecklats till "Masked dancer".

Efter premiären kom det att visa sig att även den svenska versionen nådde nya tittar-rekord. Med över två miljoner tittare efter första veckan kunde programledaren David Hellenius, 47, klappa sig på axeln.

– Det är otroligt roligt! Att vi redan första veckan lyckas slå populära och inarbetade ”Bäst i test” känns helt overkligt. Personligen är jag både glad och lättad. Att ta steget och lämna tryggheten i Let’s Dance efter 15 år var såklart nervöst men jag längtade verkligen efter en ny utmaning. För mig är Masked Singer oemotståndlig stor underhållning och att både kritiker och tittare håller med är helt underbart! sa David Hellenius då.

Kritiken mot Masked singer

Men trots den höga publiksiffran och det stora engagemanget på sociala medier finns det även viss kritik mot programmet. Efter premiäravsnittet var det flera tittare som kritiserade sättet som ledtrådarna gavs på.

”Låt David läsa upp istället för förvrängda rösterna. Man hör inte! Annars kul.”, skrev en tittare då.

LÄS MER: Christina Schollin i tårar efter plötsliga insjuknandet

Och det verkade faktiskt som att tittarnas önskemål nådde fram, för i det andra avsnittet hade TV4 löst problemet. De hade nämligen lagt in textremsor i deltagarnas inslag så att tittarna inte skulle gå miste om ledtrådarna.

Konceptet i Masked singer går ut på att gissa vem som döljer sig under masken. I det första avsnittet var det pingvinen Sven Melander som behövde avslöja sig, efter att jurymedlemmen Pernilla Wahlgren, 53, gissat rätt.

Nya kritiken mot familjen Wahlgren-Schollin

I det andra avsnittet var det Fåret som behövde ta av sig masken och även där såg det länge ut som att Pernilla skulle gissa rätt. Men i sista sekund ändrade hon sig och gissade på Siw Malmkvist istället – något hon inte borde gjort. Pernillas första gissning var nämligen att det var hennes mamma Christina Schollin, 83, som gömde sig under masken.

– Det var mycket som stämde på min mamma tyckte jag, men det var också det där med ”Karusellen” och det var Lennart Hyland och jag vet en som jobbat med honom och jag tar det på rösten. Jag tror att det är Siw Malmkvist, sa Pernilla i programmet.

Christina Schollin

Christina Schollin var Fåret.

Foto: TV4

Men trots Pernillas vassa talang för att gissa rätt på personer iklädda avancerade dräkter så riktas nu en hel del kritik mot henne och resten av hennes familj.

”Urdåligt!! Och för många Wahlgrenar på varje kanal..och Måns Z. Kan ingen hitta några andra! Oengagerad och tittade bara med ett öga…Ett barnkalas till för vuxna..Nu räcker det..vet att man kan byta kanal men risken är stor att det dyker upp en ”gren” till”, skriver en person på Nöjeslivets Facebooksida.

”Finns det bara Wahlgrens på TV det börjar bli lite mycket nu”, skriver en annan.

”Nääää, det här var väl ändå droppen. Byt namn på TV4 till ” TV Wahlgren/Schollin ” Det Finns sååå många andra fantastiska unga artister och skådespelare som vi vill se!!”, skriver en tredje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Vem är Roboten i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

LÄS OCKSÅ: Vem är Isvargen i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

SENASTE NYTT!