TV4:s besked om Masked Singer – David Hellenius egna ord

David Hellenius, Sjöbjörnen

Masked singer Sverige har äntligen haft premiär på TV4. Programmet kommer sändas på fredagar och därmed konkurrera med Bäst i test på SVT. Nu väljer David Hellenius att rikta en känga mot konkurrenterna på SVT.
Slå på ljud

Masked Singer är ett unikt och nytänkande underhållnings-program i den svenska tv-historien. Programidén finns däremot redan i flera av världens länder och speciellt i USA har programmet nått rekord i tittar-siffror.

LÄS MER: Måns Zelmerlöws avslöjande om Masked singer

Masked singer kommer sändas på TV4 under våren och det kommer sammanlagt vara nio program. En efter en kommer deltagarna åka ut och därmed tvingas avslöja vilka de är!

Programmen är förinspelade så det handlar däremot inte om tittarnas röster. De som bestämmer vilka som ska vara kvar i tävlingen är alltså en utvald publik i studion och expertpanelen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ingen vet vem som är under maskerna

Expertpanelen består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. Deras uppdrag är att gissa vem det kan vara som döljer sig under masken och på så vis hjälpa tittarna på vägen att gissa rätt. Men en viktig detalj är att de inte har en aning om vem det är under masken. Faktum är att sekretessen är så pass hög att inte ens självaste programledaren David Hellenius har koll!

Efter premiäravsnittet blev det Pingvinen som åkte ut – och det visade sig att det var Sven Melander som tittade fram när de tog av hans välkonstruerade mask. Inför varje deltagares framträdande fick tittarna ta del av några ledtrådar om personen. I Pingvinens fall var det bland annat ett hjärta som gått i tusen bitar – som var en koppling till Sven Melanders samarbete med Björn Afzelius.

Efter detta har det kryllat av åsikter om programmet på Masked singers sociala medier. Vissa har dock riktat en del kritik mot ledtrådarna i programmet. Men något som hyllats är deltagarnas utklädnader.

”Helt otroligt fina dräkter Riktigt trevligt program!”, har en tittare skrivit.

David Hellenius känga mot SVT

Med tanke på att Masked singer sänds på fredagar klockan 20:00 har de en stark konkurrent. Bäst i test, med Babben Larsson och David Sundin, sänds nämligen på exakt samma tidpunkt. Men nu kan TV4 meddela att de är väldigt nöjda med tittarsiffrorna i premiärprogrammet.

– Masked Singer samlade verkligen Sverige i fredags och bjöd på en succéstart utöver det vanliga. Att en premiär lockar över två miljoner tittare är unikt och jag är så glad och stolt över både publikens engagemang och den högkvalitativa tv-produktionen. Det är en tv-show som har extra allt och vi är många som längtar till nästa avsnitt redan nu, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

Även David Hellenius väljer nu att uttala sig om succén och väljer också att rikta en känga mot konkurrenterna på SVT.

– Det är otroligt roligt! Att vi redan första veckan lyckas slå populära och inarbetade ”Bäst i test” känns helt overkligt. Personligen är jag både glad och lättad. Att ta steget och lämna tryggheten i Let’s Dance efter 15 år var såklart nervöst men jag längtade verkligen efter en ny utmaning. För mig är Masked Singer oemotståndlig stor underhållning och att både kritiker och tittare håller med är helt underbart! säger David Hellenius.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Vem är Sjöbjörnen i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

LÄS OCKSÅ: Vem är Jokern i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

SENASTE NYTT!