Vem är Roboten i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Vem döljer sig under masken Roboten i Masked singer Sverige

FOTO: TV4
I Masked Singer Sverige ska expertpanelen försöka lista ut vilka kändisar som döljer sig under maskerna.
Vem är Roboten?
Här är alla ledtrådar samlade!
Slå på ljud

I TV4-programmet Masked Singer Sverige får tittarna följa kändisar som tävlar i sång. Vilka som syns i rutan är däremot oklart, då de är iklädda olika kostymer som gör dem oigenkännliga.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Under säsongens gång ska en expertpanel försöka gissa vilka kända personer som döljer sig under dessa sagolika masker föreställande olika figurer.

Det blir inte ett enkelt uppdrag, därför får expertpanelen en hel del ledtrådar att använda sig av. Panelen består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och har sina olika kompetensområden inför denna tävling.

Varken panelen, tittarna eller en programledaren David Hellenius har någon aning om vilka kändisar som medverkar. Så att gissa rätt kommer bli tufft!

Så, nu till ledtrådarna – vem är Roboten?

Vem sjunger under Robot-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Robot-masken?

Det här säger ledtrådarna om Roboten:

Avsnitt 1

– Det är jag som är Roboten och skrot, det är verkligen min grej. Dessutom är jag bra på att göra grejer på repeat. Jag har alltid sysslat med underhållning, men publiken har alltid varit liten, säger Roboten i introduktionsvideon och fortsätter:

–Jag vill se ännu mer av familjens värld. En robot har faktiskt något på insidan också.

I videon ser man Roboten lyfta tunga vikter som väger flera ton och hen står också och sjunger i en boxningsring.

– Jag är med i det här programmet för att det lät så svårt. Det här är något som jag inte vet om jag klarar av och det är sånt jag går igång på. En del tycker nog säkert att de har sett nog av mig, men jag kan faktiskt också det här med att höras utan att synas även i riksradio, säger Roboten och avslutar:

– Hoppas ni är på g! Nu ska ni få se!

Väl på scen framför Roboten Cobrastyle av Teddybears. Den sista ledtråden är orden:

– En del kanske ser mig som en omvänd katt.

Avsnitt 4:

Styrka: Outtröttlig

Svaghet: Impulsiv

– Jag är känslomänniska och när jag hängde löst kunde jag inte låta bli att tänka ’tycker de inte om mig?’. Ikväll är det dags för revansch, säger Roboten och fortsätter:

– En fördel med att vara robot är att man aldrig blir trött. Det kan bli både kvällspass och morgonpass. Nyckelordet är energi. Som robot är man ju lite stelare än andra. För mig har det aldrig kommit helt naturligt att sjunga och dansa. Samtidigt har musiken varit till stor hjälp. Jag fick två motsatta livsråd när jag växte upp: Gå din egen väg, men stick inte ut. Svårt att leva efter den modellen.

Roboten har presterat mycket i sitt liv. Men det är det mest kära han är stoltast över:

– Det som jag är stoltast att jag har gjort, det är mina barn. Den här chansen jag har fått nu, den skämtar jag inte bort. Nu ska jag ta med er till en plats där solen alltid skiner, nämligen scenen!

Ledtråd i form av ett föremål: Stjärnskruvmejsel

Avsnitt 6:

Låtval: Rihanna – Umbrella

– Att få agera och spela ut, det är vad jag är programmerad för. Bland mina skills ingår inte sången. Och inombords ger jag ifrån mig de gladaste effektera någonsin. Jag har alltid varit snabb och fysisk. Jag har gjort turbokarriär både på scen och med rally. Jag har uppvuxen där Thomas bodde innan han blev jagad av vargar och bor numera på en känd olycksplats. Jag har bott i en riktig brottsmetropol också, det var förresten där jag gifte mig med Sara, säger Roboten i programmet och fortsätter:

– I mitt jobb leder jag många som har talets gåva. Själv låter jag hela kroppen tala, det är min talang. Jag jobbar jämt och har nästan aldrig sommarlov. Och ni vet ju att efter sol kommer regn, dags att ta fram paraplyerna!

I avsnitt 6 delar Roboten med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

– Jag har blivit instängd i ett kylskåp av Arja Saijonmaa

– Jag har gjort armhävningar inför en amerikansk president

– Mark Levengood tror att min bror är Måns Zelmerlöw

Ännu fler ledtrådar:

– Jag har gett allt, till 150 procent. Hittills så har jag gett er hela mitt robot-hjärta. Och jag kommer fortsätta att ge er det även ikväll! Det är med hoppfulla robotsteg jag entrar scenen. Hoppas att jag är tillräckligt laddad. Seriöst, ni vill väl inte skrota mig!

Robotens andra låt: Kaliffa – Helt seriöst

Roboten i Masked singer Sverige

Roboten.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Nassim Al Fakir
 • Kodjo Akolor
 • Niclas Wahlgren
 • Bingo Rimér
 • Mårten Andersson
 • Jason Timbuktu Diakité
 • Kalle Zackari Wahlström
 • Alexanders Hermansson
 • Roy Fares
 • Hanif Bali
 • Karl Dyall
 • Christer Björkman
 • Anna Book
 • Tony Irving

Nassim Al Fakir är Roboten i Masked singer Sverige – det betydde ledtrådarna

Roboten åkte ut efter en duell mot Korpen.

Folkkära artisten och programledaren Nassim Al Fakir är personen som dolt sig under Roboten-masken.

– Jag har koncentrerat mig mest på att vara still. Så jag tänkte att jag ska vara så som jag inte brukar va, avslöjar Nassim som en taktik han använt sig av under säsongen.

Papegojan stod för att Nassim har dubbat filmen Angry birds. En av låtarna som Nassim sjungit i Masked singer var Sun is shining, som faktiskt är skriven av hans bror Salem Al Fakir.

Hur kan man se Nassim som en omvänd katt? Jo Nassim baklänges blir Missan.

Vem är då Sara som Nassim gifte sig med? I filmen Lasse Majas detektivbyrå har Nassims karaktär gift sig med Sara Sommerfeld.

Den kända olycksplatsen är Lidingö. På så sätt att Niklas Strömstedt körde på en fågel och begravde den i låten Sista morgonen.

Har man sett nog av Nassim? Just det uttrycket stod för att Nassim visat sig spritt språngande naken på bästa sändningstid i Let’s dance.

Masked singer Sverige sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!