Vem är Fåret i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Pernilla Wahlgren Masked singer

I Masked Singer Sverige gissar expertpanelen vem som kan dölja sig under masken genom att höra rösten och se några ledtrådar.
Men Pernilla Wahlgren kände inte igen sin egna familjemedlem.
Nu bryter hon ihop i tv när hon får se vem det är som gömmer sig under masken.

I TV4:s nya tv-program Masked Singer Sverige får tittarna följa flera kända personer som ska tävla i sång. Men under säsongens gång är de utklädda till olika varelser, bland annat, ett får, godisautomat, monstrer, joker, drake, sjöbjörn och mycket mer. Ja, kostymerna är fantastiska och några som kommer få de tuffs är expertpanelen som ska försöka gissa vilka kändisar som döljer sig under dessa otroliga masker.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Expertpanelen består av inga mindre än Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. Deras roll är att försöka lista ut vem det är som döljer sig under vilken mask genom att höra personen sjunga. Det är ju inte helt enkelt eftersom kostymerna är så välgjorda. Därför kommer det under säsongens gång att delas ut ledtrådar, så både expertpanelen och tv-tittarna har en chans att gissa rätt.

Hemlighetsmakeriet är så seriöst att faktiskt inte ens programledaren David Hellenius har någon aning om vilka kändisar som medverkar.

Under kvällens program avslöjades det vem det var som gömde sig under Fåret, och det visade sig att inte ens Pernilla kunde känna igen sin egna familjemedlem.

Vem sjunger under Fåret-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Fåret-masken?

Det här säger ledtrådarna om Fåret:

– Det är jag som är Fåret och det passar mig bra. Jag som jobbat som lärare i förvandlingskonst och jag trivs i flock, säger Fåret i introduktionsvideon och fortsätter:

– Att sjunga är inget nytt för mig. Jag har spelat in plattor, legat på listorna och slagit rekord i parkerna. Det började redan när jag gick på mellanstadiet när jag gjorde min radiodebut. Sen började karusellen. Många av mina största musikaliska framgångar hittar man på youtube.

I videon ser man en stor julgran som bland annat är dekorerad med döskallar, och senare sitter Fåret även med tarotkort med orden familj, framgång och flärd på sig.

– Jag känner mig inte som mitt verkliga stjärntecken utan mer som en skytt. Jag har alltid försökt att förstå mig själv, vem jag verkligen är bakom den här masken man har på sig, säger Fåret och avslutar:

– Det här fåret har mycket att tacka för, ändå har jag lyckats behålla mina ödmjukhet. Jag är nog världens mest ödmjuka person.

Väl på scen framför Fåret Sparkling diamonds av Nicole Kidman. På frågan om Fåret är bra på att bevara hemligheter får tittarna som svar:

– Jag har varit anställd under underrättelsetjänsten, men det får ni inte säga till någon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fåret i Masked Singer Sverige

Fåret.

FOTO: TV4

CHRISTINA SCHOLLIN ÄR FÅRET I MASKED SINGER

Fåret åkte ut efter en duell mot Roboten.

Varför får? Christina trivs som får i flock med tanke på hennes stora och (g)ulliga familj.

Julfirandet är från den Oscarsnominerade filmen Fanny och Alexander där Christina hade en roll.

Dödskallen stod för ett ögonblick i Christinas liv när hon som elev på dramaten fick spela Ofelia i Hamlet.

Karusellen som fåret pratade om var Lennart Hylands radioprogram, där Christina var med och sjöng.

Trollkarlarna kom från Harry Potter där Christina gjorde rösten till lärarinnan Minerva Mcgonagall.

Alla känner vi väl till Christinas förkärlek till ängar? Därav ängel-statyn i bakgrunden av numret.

Att fåret varit anställd inom underrättelse-tjänsten syftade på att Christina jobbade på Försvarets radioanstalt som ung.

Pernilla Wahlgrens chock efter avslöjandet – kände inte igen sin mamma

Efter ledtrådarna och Fårets framträdande var Pernilla faktiskt inne på att det hade kunnat vara hennes mamma, men när det var dags att ge sitt slutgiltiga svar ändrade hon sig plötsligt.

– Det var väldigt mycket som stämde på min mamma tycker jag men jag tar det på rösten. Jag tror att det är Siv Malmkvist, sa hon då.

Men när Pernilla sedan får se att det faktiskt var hennes mamma brister hon ut i skratt och är uppenbart chockad. Och David Hellenius sätter dit henne direkt.

– Citat Pernilla för en liten stund sen, "jag ändrar mig, jag känner igen rösten" och sen Siv Malmkvist?

Och på frågan hur Christina har lyckats hålla det här hemligt för sin dotter svarar hon:

– Det har varit jättesvårt. Pernilla har frågat och frågat "men vad ska du göra då?" Jag har sagt att jag ska in och göra någon filmning för något samarbete eller något.

Masked singer Sverige sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4