Christina Schollin i tårar efter plötsliga insjuknandet

Pernilla och Christina i Wahlgrens värld

Christina Schollin insjuknade i coronaviruset förra året. Nu avslöjas hennes sorg kring situationen i det senaste avsnittet av Wahlgrens värld. Hennes tårar till Pernilla Wahlgren i telefonen.

Slå på ljud

Förra året var Christina Schollin sjuk i corona och det var stor glädje när Pernilla Wahlgren fick återförenas med sina föräldrar igen efter insjuknandet. Och nu får de som följer Wahlgrens värld se hur det gick till när hon blev sjuk. Det var efter en resa till Spanien som hon insjuknade och till en början hoppades hon på att det bara var en förkylning.

– Ja jag hoppas att det är en vanlig förkylning, men jag har ju feber. Jag har hostat, jag har ont i huvudet. Jag vet inte vad det är, om det är en vanlig förkylning eller om det är början på Corona, säger hon när Pernilla ringer

LÄS MER: Tuffa beskedet till Elin – orsaken bakom Tigers krasch

Pernillas oro för Christina

När Pernilla hör detta så föreslår hon att hennes mamma ska göra ett test. Hon bestämmer sig därför för att skicka hem ett test till Christina.

– Mamma har varit i Spanien och kommit hem, så jag tänker att det där låter ju faktiskt som Corona, säger Pernilla och fortsätter:

– Jag blir ju jätteorolig såklart för jag har verkligen varit på henne att du ska inte ut och resa just nu. Hon är ju verkligen över 80 och i riskzonen.

Samtalet går över till att de börjar diskutera julafton, som låg framför dem när programmet spelades in. Detta gjorde Christina känslig och hon öppnade upp för sin dotter.

– Jag bara känner såhär allting är så osäkert, man får ta en dag i taget och jag tycker att det är jättejobbigt att inte se fram emot någonting, att inte kunna njuta utav tillvaron, att inte få vara glad någon gång, säger hon i programmet.

Men Pernilla håller inte med och menar på att hon ju visst får vara glad. Det håller Christina med om, men förklarar att hon inte är glad just nu. Då försöker Pernilla istället att peppa sin mamma.

– Men så fort du blir frisk nu så då ses vi ju, du kan komma hit, vi kan komma och hälsa på, träffa barnbarnen och Theo längtar efter dig, säger hon.

Christinas tårar efter insjuknandet

Och då kan Christina inte längre hålla tillbaka tårarna.

– Ja men herregud, nä men alltså jag blir så himla lycklig över er barn och alla våra barnbarn. Och så blir jag så himla ledsen när jag tänker på att tiden bara rinner iväg och vi blir äldre och jag kan inte planera någonting för en lugn och skön och bekväm och fin ålderdom, säger hon med gråten i halsen.

Pernilla säger att hon förstår och de gör Christina glad, sedan avslutar de samtalet med att hon ska få krya på sig.

Senare i programmet framgår det att både Christina och Hans blev sjuka i corona. Och eftersom detta spelades in förra året kan vi konstatera att friska och klarade sig fint.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis kamp – efter beskedet om sonen

LÄS OCKSÅ: Caroline Kejberts barnbesked med Joacim – bryter tystanden

SENASTE NYTT!