Kristin Kaspersens tips till sonen Filip Lamprecht i Let's dance

Linn Hegdal, Filip Lamprecht, Kristin Kaspersen

Filip Lamprecht är högaktuell i årets säsong av Let's dance och inför kvällens program har han förberett sig på bästa möjliga vis.
Men nu avslöjar Filip att han fått viktiga tips från mamma Kristin Kaspersen, som kammade hem hela tävlingen 2019.

Filip Lamprecht, 24, är en av deltagarna i Let's dance 2021. Efter förra veckans avsnitt åkte ingen ut, men tittarna fick ändå en bild av startfältet.

Högt upp i poängtabellen förra veckan låg ingen mindre än Filip och hans danspartner Linn Hegdal, 25. Detta kan ha varit lite tack vare mamma Kristin Kaspersen, 51, som röstade otaliga gånger! Hon passade även på att ge lite feedback till TV4 efter ändringen i röstningen i år.

Inför det andra avsnittet av danstävlingen är det dags för Filip och Linn att bjuda på en cha cha. Det är en stor dag för honom då det även är hans egen födelsedag. Detta vill han såklart fira med buller och bång och ett skräckscenario skulle ju därför vara att åka ut i kvällens program.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Filip Lamprecht om tipsen han fått från nära och kära

Men för att detta inte ska ske har Filip fått en del tips från andra i hans närhet som gjort den här resan förut.

– De tipsen jag har fått från de runt om mig som har gjort det här har varit njut av tiden varje sekund. Det är det bästa tipset som jag har fått, säger han till Aftonbladet.

Faktum är att Filip har flera stycken personer runt omkring sig som han kan be om råd. Inte nog med att hans mamma vann tävlingen 2019, så dansar Filip med Linn, som vann tävlingen förra året tillsammans med John Lundvik.

LÄS MER: TV4-tittarnas kritik efter premiären av Masked singer

– Jag är stolt över hennes (Kristin Kaspersens reds. anm.) tävling och det är fantastiskt att hon vann. Men sedan dag ett har målet varit att njuta av varje dag och dansa så bra jag kan varje vecka. Även Linn, min danspartner, vann förra året. Man vill inte göra dem besvikna, men jag kan bara dansa så bra jag kan, säger han i samma intervju.

Filip om pressen och förväntningarna i Let's dance

Förutom dessa två så har Filip faktiskt en till person i hans närhet som gjort den här resan förut. Det är ingen mindre än hans svägerska Penny Parnevik, 25, som kom på en femte plats i Let's dance förra året. Med andra ord kan Filip vända sig till flera olika personer för att få stöttning och råd. Men nu berättar han om kanske det allra viktigaste tipset, som kommer från mamma Kristin.

– Jag kommer ihåg att mamma sa att jag skulle kolla lite på klipp när andra kör för att få inspiration hur det ska se ut, säger Filip.

Filip menar att trots råden och de tidigare meriterna så har han inte för höga krav på sig själv.

– Jag har ett driv att komma så långt som möjligt, men känner ingen press, säger han och fortsätter:

– Jag är lite nervös. Vår dans är väldigt annorlunda från förra veckan. Nu börjar vi med lyft och trix och det ska in i ekvationen. Jag älskar koreografin och är supertaggad, men den är svårare än förra, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen om uppbrotten från Martin Lamprecht och Hans Fahlén

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht om stödet från pappa Martin Lamprecht