5 saker du kanske inte visste om proffsdansaren Linn Hegdal i Let's dance

Linn Hegdal pussas med pojkvännen Jacob Persson

FOTO: TT, Instagram
Linn Hegdal är en av proffsdansarna i Let's dance 2021.
Men vem är hon annars? Vem är egentligen Linns pojkvän?
Och hur lång är Linn Hegdal?
Slå på ljud

Linn Hegdal är en professionell dansare som dansat pardans sedan hon var tio år gammal. Hon har tävlingsdansat ihop med sin sambo under flera år och de har tillsammans blivit flerfaldigt svenska mästare i latinamerikansk dans.

Men vem är Linn när hon inte rör fötterna på dansgolvet?

Hur gammal är Linns Hegdal och var bor hon?

Linn föddes den 22 september 1995 och är idag 25 år gammal. Hon är född och uppvuxen i södra Sverige, Landskrona, men är idag bosatt på Södermalm i Stockholm.

Linn Hegdals ord om pojkvännen Jacob Persson

Linn hittade kärleken genom dansen. För en tid sedan blev nämligen Linn och danspartnern Jacob Persson ett kärlekspar. De har dansat tillsammans i åtta år, och har även varit sambos. Men just kärleken kom sist, men såklart inte minst!

– Det känns jättekul och jättemysigt, berättade Linn för Hänt när hon avslöjade förra året att hon och Jacob blivit ett par. Hon fortsatte:

– Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, dansat ihop i åtta år. Så hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen.

Linn Hegdals resa i Let's dance

Linns resa i Let's dance började år 2018 då hon fick artisten Viktor Frisk, 26, som danspartner. De kom femma i tävlingen, vilket var en stark start för Linn i programmet.

Året därpå, 2019, fick Linn en ny danspartner – ingen mindre än Lancelot Hedman Graaf, 20. Linn klättrade lite denna gång och landade på en tredje plats med Lance.

År 2020 blev nya danspartnern artisten John Lundvik, 38, vilket blev succé. Linn och John vann! Ja, de kammade faktiskt hem hela balunsen.

Nu är Linn återigen tillbaka i tävlingen. Detta år ska hon dansa med modellen Filip Lamprecht, 23.

Linn Hegdal och John Lundvik i rosa klänning och svart kostym

Linn Hegdal och John Lundvik.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad heter Linn Hegdal på Instagram?

Linn är inte bara aktiv i skolan och på dansgolvet, utan även på sociala medier. I alla fall när det gäller Instagram där hon heter linnhegdal och har över 13 000 följare.

På den sociala plattformen beskriver hon sig som: dansare, vinnare av Let's dance och psykologistudent. Ja, Linn har minst sagt många bollar i luften!

LÄS OCKSÅ: Därför är inte Sigrid Bernson med i Let's dance 2021– TV4:s besked

LÄS OCKSÅ: Därför byter Let's dance sändningsdag – då visas det på TV4

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

SENASTE NYTT!