TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Därför saknas dansaren Jacob Persson i Let's Dance 2021

12 mar, 2021 
Linn Hegdahl, Jacob Persson
Deltagarna och dansarna för Let's dance 2021 är nu klara. Men ett välkänt ansikte saknas bland dansarna – nämligen Penny Parneviks förra danspartner Jacob Persson. Nu förklarar TV4 varför han inte är med i år.
Annons
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob PerssonBrand logo
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson

Proffsdansaren Jacob Persson, 25, är ett välkänt ansikte för Let's dance-tittarna. Förra året dansade han med Penny Parnevik, 23, och de landade på en femte plats i tävlingen.

Det blev istället melodifestival-vinnaren John Lundvik som kammade hem glasskon. Och året innan det var det Kristin Kaspersen.

I år har deltagarna presenterats lite titt som tätt i TV4:s aktualitetsprogram Nyhetsmorgon och Efter fem. Innan varje deltagare har presenterats har tittarna fått några ledtrådar om vem personen kunde vara. Några av de första deltagarna som presenterades var Carola Häggkvist, Martin Melin och Suzanne Axell. När Martin Melin presenterades fick tittarna ledtrådar som "kung i djungeln" och "skurkarnas mardröm" – vilket stämmer in på den gamla Robinson-vinnaren som numera är polis. Men tittarna hade även en annan vädjan om just Carola och Martin.

Kärleksryktet mellan Jacob och Penny

Men under Pennys och Jacobs tid i Let's dance spekulerades det en hel del i om det kunde finnas mer än vänskap mellan dem. Under inspelningarna av programmet umgås man väldigt intensivt, och att det uppstår någon slags romans hör inte till ovanligheten. En stor del av Pennys vår tillbringades alltså i en danssal tillsammans med den nyfunna vännen och danskollegan Jacob. Detta var något som Pennys blivande man Douglas Murray, 40, inte verkade tycka särskilt mycket om.

Annons

I en Youtube-video från Philippa Parneviks, 21, födelsedag spelade de nämligen drick-spelet "jag har aldrig". Då kom påståendet om att "ha haft känslor för någon annan medans man var i ett förhållande" upp. Douglas pikade då Penny om att dricka och han syftade på Jacob.

Penny Parnevik, Jacob Persson
Penny och Jacob dansade tillsammans.

Men romansryktena mellan Jacob Persson och Penny Parnevik försvann ganska snabbt när Penny gick ut med beskedet att hon var gravid igen! Även från Jacobs håll kom en markering i form av att han har flickvän, nämligen danskollegan Linn Hegdal, 25.

Kärlekssagan mellan Jacob och Linn

Linn och Jacob är båda två välkända ansikten i Let's dance. Men vad tittarna kanske inte vet är att de känt varandra sedan långt innan Let's dance kom in i bilden. De var nämligen bara tio år gamla när de träffades för första gången. Sedan dess har de vunnit massa tävlingar tillsammans och under flera års tid även bott ihop.

Annons

– Hon är som en lillasyster för mig. Vi bor ihop och har tävlingsdansat tillsammans i 7 år nu. Hon är som en familjemedlem, berättade Jacob för Hänt under 2019.

Men nu är de alltså ett par. Linn är en av dansarna även i årets säsong av Let's dance. Hon dansar med ingen mindre än Peg Parneviks, 25, pojkvän Filip Lamprecht, 23.

Just nu är träningen inför premiären i full gång. Men för Jacobs del verkar det desto lugnare. Han är nämligen inte med i tävlingen alls i år.

Nu har TV4 valt att kommentera hans frånvaro i ett meddelande till Hänt.

”Dansarna som är med i Let's dance varierar från år till år.”, skriver kanalen till Hänt.

Hänt har försökt nå Jacob för en kommentar.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Annons