LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Linn Hegdal och Jacob Perssons hemliga kärleksliv

17 apr, 2020 
Jacob Persson och Linn Hegdahl
Let's Dance-profilerna Linn Hegdahl och Jacob Persson har bland annat vunnit titeln som svenska mästare latinamerikansk dans ihop.
Men idag är de inte bara sambos och danspartners – duon har nämligen dessutom funnit kärleken i varandra.
Något som de inte visar allt för mycket upp i offentligheten.
Annons
Intervju med penny Parnevik i Let's danceBrand logo
Intervju med penny Parnevik i Let's dance

Linn Hegdahl, 24, och Jacob Persson, 24, är två av de svenska professionella dansare som medverkat i TV4:s Let’s Dance. Men duons resa tillsammans börjar långt innan deras gemensamma programmedverkan. Linn och Jacob var bara tio år gamla när de träffades för första gången, då på en dansskola. I åtta år har paret nu tävlingsdansat tillsammans och bland annat har de vunnit titeln som svenska mästare i latinamerikansk dans.

Förutom att tillbringa många och långa timmar i danslokalerna så har duon under flera års tid även bott tillsammans.

– Hon är som en lillasyster för mig. Vi bor ihop och har tävlingsdansat tillsammans  i 7 år nu. Hon är som en familjemedlem, berättade Jacob för Hänt under 2019.

Flytten till Italien

Även Linn beskrev relationen med Jacob som en syskonrelation och förnekade att något mer än så skulle finnas mellan dem.

– Nej, vi är verkligen inget par, har Linn sagt tidigare.

Annons

Hon förstod dock att folk undrade då dansproffsen umgås dygnet runt.

–Vi tränar varje dag och reser och tävlar runt om i hela Europa. Så det blir nästan varje helg när vi inte gör Let’s dance. I sju år har vi setts varje dag.

I slutet på förra sommaren flyttade Linn och Jacob till Italien för att satsa på dansen internationellt, en nyhet som Linn delade med sig av på Instagram.

”För 5 år sedan var vi på vårt första träningsläger i Rom och nu tänkte vi bo här ett tag. Hur sjukt?!? Så taggad. Rome is now home”, skrev Linn då i ett inlägg på Instagram.

Förändrade relationen

Det var inte bara Linn och Jacobs boende som förändrades när de flyttade till Italien, även deras relationsstatus kom att ändras på vägen. Under resans gång visade det sig nämligen att paret utvecklat känslor för varandra.

– Hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen, har Linn tidigare berättat för Hänt.

Annons

Även Jacob har bekräftat relationen för Hänt och menar att det inte var helt oväntat att han och Linn tillslut skulle bli ett par.

– När vi tävlar så reser vi liksom över hela världen och representerar Sverige på mästerskap. Vi umgås hela tiden så det var rätt naturligt.

”Flyttar dit dansen tar oss”

Nu har paret flyttat hem till Sverige för att medverka i ännu en säsong av Let’s Dance. I säsongen tävlar Linn tillsammans med John Lundvik och Jacob tillsammans md Penny Parnevik. Flytten från Rom visade sig bidra till blandade känslor för Linn.

På väg hem till Sverige igen! Vilken otrolig höst det varit. Lärt mig jättemycket, tvivlat jättemycket, ändå kämpat jättemycket. Bästa beslutet även om det faktiskt sugit en del ibland. Dansa är svårt, men fantastiskt och det bästa jag vet. Tack Jacob Persson för ALLT och alla ni andra som varit en så fin och viktig del i vardagen här. Säger hejdå till Rom nu, men förhoppningsvis bara för en liten stund!”, skrev hon i ett inlägg på Instagram i slutet av januari.

När Hänt senast träffade Linn berättade hon att de båda är redo för att ge sig iväg igen om det är vad som krävs i deras arbete.

– Vi flyttar lite och dit dansen tar oss, sa Linn då.

På Instagram har paret flitigt synts tillsammans under flera års tid och ständigt delat med bilder från världen över. Trots närgångna bilder och gemensam bostad håller de dock  kärleken relativt privat på sociala medier.

FOTO: Instagram

Annons