Kristin Kaspersen om förändringen i relationen med sönerna Filip och Leon

Filip Lamprecht, Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen är mamma till sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén. Men det är inte alltid helt lätt att vara mamma. Nu berättar Kristin om utmaningen med sönerna.
– Jag är så ovan, säger hon i podden Kristin Kaspersen nyfiken på.

Kristin Kaspersen, 51, har sönerna Filip Lamprecht, 24, och Leon Fahlén, 17, från två tidigare relationer. Under flera år var hon tillsammans med Filips pappa Martin Lamprecht. Men relationen varade inte för evigt och något år senare blev Kristin ihop med programledaren Hans Fahlén.

Kristin och Hans gick skilda vägar efter sex år tillsammans, närmare bestämt år 2009 och sedan dess har det varit tyst på kärleksfronten. Däremot kunde Pernilla Wahlgren nyligen avslöja att Kristin definitivt vill hitta kärleken igen!

Kristin och Pernilla verkar ha en väldigt bra relation och något som de har gemensamt är att båda länge varit ensamstående mammor. I Kristins podd Kristin Kaspersen Nyfiken På har Kristin nu bjudit in just Pernilla och hennes mamma Christina Schollin.

NOG! Jonna ryter ifrån efter attacken mot familjen

Kristins kamp med sönerna

När Pernilla Wahlgren och Christina Schollin gästade podden pratade trion en hel del om hur det är att vara mamma. De diskuterade bland annat hur man ska förhålla sig till ens tonårsbarn när de är ute och festar och samtidigt hur viktigt det är att låta ens tonåring känna frihet.

Men Kristin kunde också avslöja något annat som har att göra med hennes roll som mamma till Filip och Leon. Båda sönerna är ju på väg att flytta ut, något som Kristin tidigare berättat att hon känt en sorg för.

– När Filip flyttade hemifrån kändes det såklart abrupt, en märklig känsla att inte vara behövd 24/7. Samtidigt hade jag Leon kvar. Det är svårt att säga hur tomheten när båda är utflyttade kommer att påverka mig, sa hon då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kristins förändrade relation med barnen

Och nu är Kristin inne i en period där hon plötsligt måste ställa om. Hon måste gå från att vara en tonårsmamma till att vara mamma till två vuxna barn.

– Jag är i en period just nu där jag har en vuxen och en snart vuxen. Och att gå ifrån att vara småbarnsföräldrar så blir det ju liksom en annan typ av mamma-roll. Som jag känner att man måste nästan få lite tid att förstå hur man ska hantera den, säger hon i podden.

Kristin menar också att hon är så ovan vid omställningen och det blir garanterat en förändring i relationen till barnen.

– Jag är så ovan. Jag tycker det är superhärligt att se att de är stora och nu ska de leva sitt liv. Det är jättehärligt att få mera egentid, men samtidigt så blir det ju också lite tomt. Som att "just det jag ska inte laga mat idag", eller "nej de ringer inte lika ofta", förutom när de vill att man ska swisha eller nånting. Asså det blir en omställning, säger Kristin i podden.

LÄS OCKSÅ: ORON TV4-profilens förtvivlan efter dotterns olycka

LÄS OCKSÅ: WOW Därför känner du igen Phelly i Lotta på Liseberg

FOTO: EXPRESSEN, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet