TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jon Henrik Fjällgrens starka ord om dottern Ella Sáve: ”Hoppas”

25 feb, 2021 
Jon Henrik Fjällgren
I oktober blev artisten Jon Henrik Fjällgren pappa till en liten dotter.
Men då han bor i Sverige och dottern är med sin mamma i Nordnorge så är det svårt att träffas – nu berättar han om saknaden.
– Jag hoppas varje dag, säger han i programmet Malou efter tio.
Annons
Jon Henrik Fjällgren bryter tystnaden om sitt mörka förflutnaBrand logo
Jon Henrik Fjällgren bryter tystnaden om sitt mörka förflutna

Artisten Jon Henrik Fjällgren, 33, är ett känt ansikte bland svenska folket. Han slog igenom i Talang 2014. Året efter deltog han också i Melodifestivalen med låten Jag är fri (Manne leam frijje) som gjorde succé och slutade på andra plats i finalen.

Sedan dess har han ställt upp i Melodifestivalen ytterligare två gånger, tagit hem vinsten i Let's dance 2018 och dessutom landat på en hedrande andraplats Stjärnornas stjärna, som sändes på TV4 förra året.

Men vägen till den stora succén har inte alltid varit så lätt – något artisten varit öppen med. Jon Henrik Fjällgren väste upp i Mittådalen i Härjedalen och under sin skolgång utsattes han för mobbing. Detta ledde senare till att han började missbruka droger. Men som tur var så blev musiken hans räddning, något som han berättar i sin egen biografi Månbarn – min berättelse.

Jon Henrik Fjällgrens ord – efter dotterns födsel

I somras kom Jon Henrik Fjällgren och dåvarande flickvännen Maret Nystad, 29, med ett riktigt glädjebesked – de skulle nämligen bli föräldrar för första gången och lyckan var total. I oktober föddes äntligen dottern Ella Sáve i Maret Nystads hemtrakter i Nordnorge.

Annons

I veckans Malou efter tio berättar artisten om lyckan att bli pappa.

– Det var en känsla jag aldrig har haft förut. Man vart lite... som när man tänker på sitt liv hur det har varit , jag trodde aldrig att den dagen skulle komma att jag höll i min egen dotter, men den kom och det känns som att den här kampen jag har gått igenom har lett till något så vackert ändå, säger han i programmet.

Malou von Sivers oro för Jon Henrik Fjällgren

Men bara ett par veckor efter att paret blivit föräldrar avslöjade de att de inte längre var ett par och att de gjorde slut en månad innan förlossningen.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, sa han till Nöjeslivet i en tidigare intervju.

Maret Nystad alltså bor med dottern i Nordnorge medan Jon Henrik Fjällgren bor kvar i Sverige. Artisten hoppas att han snart får träffa sin lilla dotter.

Annons

– Jo, jag hoppas varje dag att jag ska få göra det, säger han i Malou efter tio.

Programledaren Malou von Sivers frågar artisten i programmet hur han egentligen mår och säger också att han är lite orolig för honom efter att ha läst hans biografi.

– Jag är orolig för mig själv bland, skrattar Jon Henrik Fjällgren som svar.

FOTO: Youtube/Karin Törnblom/TT

Annons