TV4-tittarnas kritik mot Martin Järborg efter inslaget i Nyhetsmorgon

Martin i Nyhetsmorgon

Martin Järborg har gjort succé i TV4:s Nyhetsmorgon.
Men efter en intervju om folksjukdomen eksem rasar nu tittarna.
”Nu får väl ni på TV4 skärpa er”, skriver en på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

Martin Järborg, 41, har blivit en riktig favorit i TV4:s Nyhetsmorgon. Varje måndag-, tisdag- och onsdagsmorgon är det han som styr det populära morgonprogrammet tillsammans med kollegan Maria Forsblom, 33. För det mesta hyllar tittarna den nya programledarduon till skyarna och de båda ser verkligen ut att ha roligt ihop i rutan.

Men att leda ett av Sveriges absolut största program är inte bara en dans på rosor. Både Martin och Maria har tidigare kritiserats för att flamsa lite för mycket med varandra under morgontimmarna.

”Orkar inte se TV4 på vardagarna för det har blivit mer fnissande lekstuga och det är deras åsikter som de delar oftast. Fy! Lördagar och söndagar är alltid en seriös programledare och mycket intressanta händelser”, skrev en TV4-tittare härom nyligen på kanalens Facebook-sida.

Tittarnas ilska efter inslaget i TV4

LÄS MER: Madeleine Ilmrud om svåra sjukdomstiden med barnen

Martin Järborg har även fått tittarna att rynka på näsan då han anklagats för att avbryta morgonstudions gäster mitt i en mening. Ett exempel är då backhopparen Jan Boklöv besökte TV4:s morgonsoffa. Tanken var att intervjun skulle handla om ämnet epilepsi men då Martin och Maria började fråga ut elitidrottaren om sporten istället röt tittarna ifrån.

”Inslaget med Jan Boklöv ville vi lyssna på för att det handlade om epilepsi. Då slarvar programledarna bort stor del av tiden med att ägna den åt hans hoppteknik. Det var ju inte det som var huvudsaken. Ni fick istället snabbavsluta utan att vare sig Boklöv eller läkaren fick utveckla ämnet. Fy såå dåligt hanterat. Skäms!!!”, skrev en tittare då.

Efter en stunds prat avbröt Martin intervjun då det var dags att gå vidare till nästa ämne. Något som även det fick tittarna att reagera.

”Boklöv fick alltså inte prata färdigt! Ni avbröt honom mitt i en mening. Är inte det dålig planering?!”, skrev en tittare.

Läkaren Petra ryter ifrån

Nu är Martin återigen i blåsväder. Under onsdagsmorgon ledde han programmet tillsammans med Jenny Alversjö och ett av ämnena som behandlades var folksjukdomen eksem. Då den återkommande läkaren Petra skulle förklara anledningen bakom hudåkommans uppkomst reagerade tittarna på att hon inte fick prata fritt.

”Synd att Martin babbla i mun på läkaren så att det inte gick att höra hennes råd om så mycket som många lider av. Ändå försökte hon verkligen överrösta honom. Nu får väl ni på TV4 skärpa er”, skriver en tittare på Nyhetsmorgons Facebook-sida efter inslaget medan en annan håller med:

”Någon minut till hade hon kunnat få!”

Martin är dock inte den enda som kritiserats av frågande tittare. I inslaget berättar hon nämligen om att hon fått ilskna kommentarer efter att ha rekommenderat läkemedlet cortison som en fungerande behandling för diverse sjukdomar.

– Ibland när jag har varit här får jag ganska ilskna kommentarer från folk som är negativt inställda till cortison. Jag måste säga att det faktiskt är så att det är en bra grundbehandling vid många sjukdomar. Men liksom alla mediciner så är det ju en medicin och när man pratar om det starkare receptbelagda cortisonet så ska man använda det enligt instruktioner. Korrekt använt så är det ett alldeles utmärkt läkemedel. Jag har behandlat mängder med patienter med cortison och det har gått bra, säger läkaren Petra.

LÄS OCKSÅ: Maria Forsbloms ursäkt efter händelsen i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt avslöjar verkliga relationen till Mikael Sandström

FOTO: TV4