Maria Forsbloms ursäkt efter fnissattacken med Martin Järborg

Maria och Martin i Nyhetsmorgon

Efter den senaste sändningen av Nyhetsmorgon kände sig Maria Forsblom manad att be om ursäkt till TV4-tittarna.
”Vi ska samla oss”, skriver hon på Instagram.

Fnissattacker och Nyhetsmorgon är som ler och långhalm. Under onsdagens avsnitt drabbades Maria Forsblom och Martin Järborg av en sådan, vilket gjorde att en av programledarna bad om ursäkt på Instagram.

De har ju blivit ett radarpar, Maria Forsblom och Martin Järborg, och verkar vara väldigt uppskattade av Nyhetsmorgons tittare.

Martin Järborg kom in i Nyhetsmorgon på allvar i början av året efter att Jesper Börjesson valt att avsluta sitt uppdrag på kanalen. Innan dess hade Martin synts flitigt på TV4, bland annat på Sporten, Ekonominyheterna och TV4 plays livesända nyheter.

LÄS MER: Därför saknas Leif GW i Nyhetsmorgon

Maria Forsblom om relationen till Martin Järborg

I början var han ihopparad med Soraya Lavasani, men när hon gick på föräldraledighet började han sända programmen tillsammans med Maria Forsblom, som nu är den yngsta programledarduon på Nyhetsmorgon.

Maria Forsblom har också varit långvarig på kanalen, och hon har bland annat jobbat där som nöjesreporter. Hon har tidigare berättat att den perioden var lite väl tuff.

– Det var nog den mest intensiva jobbperioden jag haft. Detta var samtidigt som jag var nyexaminerad. Vi hade sändningar måndag-fredag. Jag var programledare, reporter, redaktör och researcher. Man skulle hinna med att göra så mycket, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

I en intervju med Hänt plus har hon också pratat om sin och Martin Järborg arbetsrelation, och då berättar hon att de har väldigt roligt ihop.

– Det har vi. Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, säger Maria Forsblom i intervjun.

Och visst verkar de ha kul! I onsdagens Nyhetsmorgon har de så roligt att det är svårt för dem att leda programmet.

Ursäkten efter Nyhetsmorgon

Det börjar med att reportern Carolin Björnerhag ska lämna tillbaka till studion efter ett inslag.

– Stor tack för starka handfasta tips, det gillar vi!, säger Martin Järborg.

Det får Maria Forsblom att börja fnissa så mycket att on inte kan gå vidare med nästa del. Samtidigt börjar Martin Järborg själv att skratta. Till sist lyckas de samla sig och fortsätta med programmet.

Efter händelsen lägger Maria Forsblom ut en ursäkt på Instagram.

”Tack och förlåt för den här veckan! Vi ska samla oss och hoppas göra en stark comeback på måndag. Ha en underbar dag!”, skriver hon.

Men som väntat verkar det inte helt nödvändigt att be om ursäkt.

”Vilka är vi om man inte kan/får skratta. Särskilt i dessa tider kan ett gott skratt hjälpa oss att hålla huvudet över kanten”, skriver designern Andrea Brodin, som ju själv syns en hel del i Nyhetsmorgon.

”Ni sprider så mycket glädje och är så proffsiga, tack för denna vecka”, skriver en annan följare, och en tredje håller med:

”Ni är alltid lika bra, lite skratt behöver vi i dessa tider”.

Bild: Karin Törnblom/TT, Instagram

Läs också: Maria Forsblom kritiseras efter orden om barnkalaset

Läs också: TV4:s Martin Järborg om olyckan efter händelsen med sonen

Senaste nytt