TV4:s Martin Järborg om olyckan efter händelsen med sonen

TV4:s Martin Järborg om dramatiska olyckan efter händelsen med sonen

Programledaren Martin Järborg åkte till Västkusten för att njuta av sommaren tillsammans med sin familj.
Men semestern blev allt annat än lugn.
Nu berättar han om den dramatiska olyckan med sin son.

Martin Järborg, 41, kom in i TV4:s Nyhetsmorgon i början av året efter att kollegan Jesper Börjesson, 49, hade tackat för sig, och trots att han bara synts i programmet i några månader har han redan blivit en stor favorit bland tittarna. Men för några veckor sedan var det dags för programledaren att gå på semester. Nu berättar han om den dramatiska olyckan med sonen och hur sommarledigheten inte riktigt blev som han tänkt sig.

Hans karriär i TV4

Efter flera år på TV4-sporten fick Martin förfrågan om att kliva in som programledare i Nyhetsmorgon. Han jobbade då sida vid sida av den populära programledaren Soraya Lavasani, 38, och blev snabbt omtyckt bland tittarna. Men när det var dags för Soraya att gå på föräldraledighet i mars parades han istället ihop med Maria Forsblom, 30, och tillsammans bildade de den yngsta programledarduon i Nyhetsmorgon och blev mycket populära.

Sedan dess har duon hyllats av tittare i alla åldrar, och på programmets sociala medier kan man se många kommentarer som berättar hur bra de tycker att de gör det.

Den dramatiska olyckan

Men trots att tittarna njuter av att ha Martin i tv-rutan måste även han ta semester, och tillsammans med sin fru och sina två barn åkte han därför till Västkusten för att njuta av den svenska sommarvärmen. Men semestern blev allt annat än lugn. Det var när programledaren skulle lägga till familjens båt som olyckan stod framme. Martin berättar för Expressen:

– Vi brakar in i bojen med tampen till ekan, studsar över tampen och fastnar på något i rodret. Min son gick då över till ekan för att han inte ville vara i vägen. Sen på något sätt sliter sig segelbåten och jag börjar glida ifrån honom.

Martin tänker då att han snabbt måste ta sig till sin son och kastar sig därför efter honom.

– Då tänker jag att jag inte kan lämna honom, så jag kastar mig och får foten i ena båten och händerna i den andra och då drar sig axeln ur led, berättar han innan han fortsätter:

– Sen gjorde det bara mer och mer ont och sen märkte jag att det sitter ju helt fel. Under skjortan såg man att det där inte ser bra ut. Den satt inte där den skulle, det såg man under skjortan.

Det har nu gått flera veckor sedan olyckan inträffade, och trots att Martin mår betydligt bättre berättar han att han har en bit kvar tills han är helt återställd.

FOTO: TV4