Madeleine Ilmruds kamp – barnen drabbade av vinterkräksjukan

Madeleine Ilmrud

Madeleine Ilmrud har ett par tuffa månader bakom sig.
Nu bryter hon tystnaden och berättar sanningen bakom pausen.
”Detta är absolut bland det värre som en stor familj kan drabbas av”, skriver Madeleine i ett blogginlägg.

Madeleine Ilmrud, 38, och maken Mikael Ilmrud blev kända för tv-tittarna genom sin medverkan i Familjen Annorlunda 2009. Sedan dess har man kunnat följa Madeleines vardag tillsammans med maken och barnen Victor, 22, Oliver, 20, William, 15, Engla-Freja, Adam, tvillingarna Collin och Charlie, Tuva-Li, 8, Emmylou, 6, Mathilde-Isabelle, 3 , och lilla Livia, 1, genom mamma Madeleines blogg.

Men under en tid har hennes följare börjat oroa sig för Madeleine. Efter flera långa pauser mellan blogginläggen har Madeleine flera gånger berättat att livet ibland kan bli övermäktigt och att hon då har svårt att fokusera på sina sociala medier.

LÄS MER: Nicole Nordins privata semesterbilder efter kritiken

”Jag tänker inte i nuläget inte gå in närmare på det. Jag har haft det väldigt jobbigt en tid bara, och har behövt bearbeta det själv. Jag hoppas ni kan acceptera det som mitt svar på varför jag inte hängt här så mycket. Sen får man tycka och tänka precis som man vill, huruvida jag borde skrivit något här eller inte, och att jag tom skulle bli sparkad som bloggare för att jag inte varit här på några veckor. Ja må så vara då, men i det här läget så har jag varit tvungen att vara egoistisk och enbart tänka på mig själv och mina närmsta, och kopplat bort”, skrev hon efter att hon i ett inlägg efter att inte ha bloggat på flera veckor.

Madeleine Ilmruds beslut för barnen

Coronapandemin har även den tagit hårt på Madeleine. Familjen annorlunda-profilen var tidig med att kritisera såväl Folhälsomyndigheten som privatpersoner för den svenska strategin och efter en skräckupplevelse med barnen Adam och Engla-Freja, där båda fick söka vård för försämrad syresättning, valde hon att ge barnen anpassad skolgång.

”Det positiva i detta vaccinationsprogram är väl att barn inte ska vaccineras så därför behöver jag ju inte vara orolig för barnen. Men just nu känns det som vaccination är den enda lösningen som kan ge oss en normal vardag och jag är desperat”, skrev Madeleine i ett inlägg efter beslutet.

Familjens plötsliga insjuknande

Nu har läsarna återigen varit oroliga för Madeleine efter en längre paus. Men för att reda ut frågetecknen valde bloggerskan till slut att skriva ett inlägg där hon förklarar sin frånvaro:

”Tittar in lite snabbt och säger hej. Familjen har fått vinterkräksjukan, så därför är jag frånvarande”, skriver Madeleine Ilmrud.

Som de flesta kan förstå är det ingen dans på rosor när åtta barn plötsligt blir sjuka och trots att Madeleine själv inte ännu haft oturen att även hon bli sjuk så skriver hon om de jobbiga dygnen,

”Detta är ju absolut bland det värre som en stor familj kan drabbas av. Charlie och Mathilde började, Kräkningar och hög feber. Ett par dagar senare började Livia. Hela eftermiddagen, kvällen och natten kämpade hon i fredags och i lördags. Sen kändes hon piggare, men blev sämre igen. Natten till idag började Colin och Engla-Freja, och dessutom Mathilde igen!? Och på morgonen även EmmyLou. Det fick ett par timmar sen insjuknade Tuvis och William… Så jag antar att det bara är att vänta att hela familjen kommer få detta”.

Fina kärlekshyllningen till maken

Som tur är har Madeleine stor hjälp av maken Mikael – något som hon passar på att hylla honom för.

”Micke är fantastisk han har gjort ett så fint jobb, och tillsammans så är vi ett bra team även fast det kanske inte alltid låter som det.”, skriver Madeleine på bloggen.

LÄS OCKSÅ: Elvabarnsmamman Madeleine Ilmruds ilska – efter inslaget i SVT

LÄS OCKSÅ: Elvabarnsmamman Madeleine Ilmruds erkännande om utseendeförändringen

FOTO: TT/Instagram