Jon Henrik Fjällgren om kampen efter uppbrottet från Maret Nystad

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad

TT
Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har gjort slut, bara några veckor efter att deras dotter kom till världen.
Nu berättar artisten om kampen efter uppbrottet.
”Kan gråta och skrika samtidigt”, skriver Jon Henrik på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren, 33, slog igenom när han vann Talang för sex år sedan. Efter det tog karriären fart och han har ställt upp i musiktävlingar som Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna. Med hans unika personlighet och den jojkande sången har han tagit svenska folket med storm.

För fyra år sedan fann artisten kärleken i Maret Nystad, 29, hon kommer också från en samisk familj, men med norska rötter. Det var när Jon Henrik var på ett behandlingshem i Norge som de började prata på Instagram. Behandlingshemmet låg i närheten av hennes bostad och de klickade direkt, redan efter andra dagen fick han träffa hela hennes familj.

I juni avslöjade Jon Henrik i ett inlägg på Instagram att han och Maret skulle bli föräldrar och i slutet av oktober kom deras lilla dotter till världen. Hennes namn är fortfarande okänt men hon föddes i Marets hemtrakter i Nordnorge.

De nyblivna föräldrarna gör slut

Efter dotterns födsel la Jon Henrik upp en bild på Instagram där han håller den lilla bebisen i famnen.

Jon Henriks första bild med dottern.

Foto: Instagram

”Som alla kanske har läst så har våran dotter kommit nu. Hon är otroligt vacker och helt frisk. Vi är båda glada och stolta över detta och de känns stort sett overkligt. Har ej hittat namn till henne än men det kommer nog framöver”, skrev han då.

LÄS MER: Därför saknas Affe Hagström i Idolfinalen – TV4:s svar

Men nu, bara några veckor efter födseln, kom det chockartade beskedet att de nyblivna föräldrarna valt att gå skilda vägar – något de i själva verket gjorde redan innan dotterns födsel.

”Det har nämligen varit väldigt tuffa månader och svårt att riktigt veta vad jag skall skriva och säga då Maret och jag valde att separera redan månaden innan vår dotter kom till världen. Det har dock varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas.”, skrev han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jon Henriks kamp efter uppbrottet från Maret

Men trots att Jon Henrik känner en lättnad över att uppbrottet nu är officiellt, så är det självklart en jobbig period han går igenom. Nu berättar han om kampen och hur han gör för att klara sig igenom den.

”Alltid när saker och ting känns tungt så har jag vänt mig till min bästa vän och det är träningen. På gymmet är ibland det enda stället jag både kan gråta och skrika samtidigt och där jag efteråt känner mig klar i skallen och kan fortsätta ha fokus framåt. Under mina år så har det hunnit bli många gym timmar och många kan fråga mig hur jag kan ha sådan kropp utan konstiga preparat. Jag svarar: Det handlar inte om det, de du ser är en kille med en lång historia och en hel del smärta och ärr.”, skriver artisten på Instagram.

Jon Henrik har vänt sig en hel del till gymmet i hans liv, då han gått igenom saker som ingen människa ska behöva gå igenom.

FOTO: Peter Wixtrom/Aftonbladet/TT, Henrik Montgomery/TT

LÄS OCKSÅ: Maret Nystads första ord om uppbrottet från Jon Henrik Fjällgren

LÄS OCKSÅ: Första bilden på Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystads dotter

SENASTE NYTT!