Därför försvann Jon Henrik Fjällgren från sociala medier

JON HENRIK FJÄLLGREN

Jon Henrik har legat lågt på sociala medier den senaste tiden. Men nu bryter han tystnaden om den välbehövliga pausen som togs av personliga skäl.
”Jag behöver och behövde ett break”, skriver han på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren, 34, är både musiker och renskötare. Han har bland annat tävlat i Melodifestivalen och vunnit Let's dance 2018.

Nu senast släppte han en gripande låt om psykisk ohälsa, något han själv har egen erfarenhet av. Tillsammans med Axel Schylström, 28, släppte han låten En sång till dig. Låten släpptes på internationella suicidpreventiva dagen.

Jon Henrik, som brinner för dessa frågor, skrev mycket om duons nya låt på sin Instagram men efter det har det varit desto tystare från hans sida. Nu berättar han varför.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jon Henriks bok Månbarn handlar om psykisk ohälsa

Jon Henrik har nämligen egen erfarenhet av psykisk ohälsa, detta är något han varit öppen med i olika intervjuer. Förra året släppte han även självbiografin Månbarn som handlar om mobbing och psykisk ohälsa.

Under uppväxten retades han för att han var same, och som adopterad från Colombia blev han kallad för rasistiska ord redan på förskolan. Inte ens fröknarna gjorde något för att stoppa det som skedde mitt framför deras ögon.

– Bland det värsta var att de placerade mobbarna och mig i samma grupp när vi hade skolarbeten, trots att en av dem skrek ”den där svartingen vill inte jag vara med”. I framtiden hoppas jag kunna hålla föredrag i skolor om mina upplevelser. Det finns mycket problem med mobbing, jag vet bland annat att det fortfarande pågår i min gamla skola. Det gör mig så frustrerad, har Jon Henrik tidigare sagt i en intervju med Allas.

Hösten 2020 fick Jon Henrik en dotter med ex-flickvännen Maret Nystad. Flickan heter Ella Savé och fyllde nyligen ett år. I december 2020, bara någon månad efter dotterns ankomst, stod det klart att Maret och Jon Henrik inte längre är ett par. De hade nämligen gjort slut en månad innan förlossningen.

Därför försvann Jon Henrik Fjällgren från Instagram

Efter uppbrottet fanns inte riktigt möjligheterna att ses eftersom det var reserestriktioner mellan Sverige och Norge på grund av coronapandemin. På Instagram var Jon Henrik öppen om sorgen över att inte kunna träffa sin dotter, men nu var det längesedan han la upp något på den sociala plattformen.

Nu bryter han tystnaden och berättar varför han hållit sig undan.

”Jag har inte lagt ut så mycket på sociala medier på senaste tiden som ni kanske märkt. Av personliga skäl. Jag behöver och behövde ett break från sociala medier. Jag är inte lika aktiv men kommer att komma tillbaka med nya saker som är på gång. Det finns mycket jag vill skriva om och många saker som jag vill få ut dessa tuffa tider men frågan är när tiden är inne för detta.”, skriver han och fortsätter:

”Jag önskar allihopa därute lycka å välmående och att fortsätta kämpa med det ni gör och tror på. Var rädda om varandra och följ hjärtat för det kan vara din bästa vän just nu. //Take care.”

Hänt har sökt Jon Henrik.

LÄS OCKSÅ: Carolines och Joacims nya familjebild väcker reaktioner

LÄS OCKSÅ: Lasse Kronérs okända krav på Bingolotto

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN