Lasse Kronérs okända krav på Bingolotto – därför tackade han ja

LASSE KRONÉR

När Lasse Kronér fick frågan om att ta över Bingolotto efter Leif "Loket" Olsson hade han ett och annat krav. Nu berättar han om de okända kraven på Bingolotto som han menar på ledde till succé.
– Det var mina idéer, säger han i Framgångspodden.

Lasse Kronér, 59, är en av Sveriges mest folkkära programledare och tv-personligheter. Under årens lopp har framgångarna gått som på räls, men de senaste åren har varit desto tuffare för honom.

2019 gjorde hans flickvän slut med honom och 2020 drabbades han riktigt hårt av covid. Det var till och med ett tag som han kände att den otäcka sjukdomen var på väg att ta hans liv.

– Jag blev livrädd för att somna. Men då kom ett lugn över mig att "vafan det är okej, är det över nu så är det över nu". Jag blev på något konstigt sätt tillfreds att jag fått vara med om allt jag velat, vilket gjorde att jag somnade till slut. Men vaknade tack och lov upp dagen efter, säger Lasse Kronér i Framgångspodden.

Lasse Kronér om att leda Bingolotto

Det är Alexander Pärleros, 36, som driver Framgångspodden och under de drygt 500 avsnitten som finns så har han haft många intressanta gäster hos sig i podd-studion. Bland annat har Petter Stordalen, 59, Christina Schollin, 84, och Joe Labero, 58, tidigare gästat honom.

Men nu var det dags för Lasse Kronér att för första gången göra entré i Framgångspodden. I podden pratar de om i princip hela Lasses liv fram tills idag, och självklart kom tiden som programledare för Bingolotto på tal.

– Ja, alltså man ska ju veta hur stort det var då. Det fanns tre kanaler i hela Sverige, det fanns inget Netflix, det här var innan Youtube och internet. Det var så sinnessjukt stort. Varenda människa var liksom engagerad i detta, säger han i Framgångspodden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Okända kravet på Bingolotto: ”Vi förändrade”

Lasse Kronér tog över Bingolotto år 1999 och stannade fram tills 2004. Han tog över efter legenden Leif "Loket" Olsson, men Lasse hade ett krav. I Framgångspodden berättar han nu om okända kravet på Bingolotto.

– Jag sa det till Hjertsson, som ägde det, att jag tar inte över det om jag inte får förändra det. Jag vill förändra detta till mitt, jag vill inte stå och göra Leifs Bingolotto liksom, utan jag vill förändra det till mitt, säger han och fortsätter:

– Och det fick jag verkligen göra. Så att stå där ett par år senare med David Bowie, Paul Mc Cartney, Dolly Parton, Tom Jones, Rod Stewart. Alltså att stå där med de gängen är ju sanslöst egentligen och det var mina idéer och det var verkligen jag som brann och slet med det.

Lasse poängterar succén.

– Det kan jag också vara jättestolt över. Vi förändrade och ändrade och gjorde Bingolotto större, säger han i podden.

LÄS OCKSÅ: Så lever Lotta Engbergs ex Anders idag – oväntade karriärsbytet

LÄS OCKSÅ: Mirka om ekonomiska krisen – ryter ifrån mot kritiken

FOTO: Anders Deros/Aftonbladet/TT, Bo Håkansson, Bilduppdraget

FRÅN FÖRSTASIDAN