Jessica bryter tystnaden efter mobbning–anklagelserna i Robinson

Jessica och Joel i Robinson

Under årets Robinson har deltagaren Joel uttryckt att han känt sig utfryst i sitt lag.
Nu väljer forna lagmedlemmen Jessica att bryta tystnaden efter tittarmas anklagelser mot hennes agerande i programmet.
Robinson-Hanna avslöjar bråket med produktionen tittarna inte får se: "Totalt kaos"
1:20

Efter reklamen: Robinson-Hanna avslöjar bråket med produktionen tittarna inte får se: "Totalt kaos"

(1:20)

Slå på ljud

Robinson börjar lida mot sitt slut och vi är nu inne i de sista avgörande veckorna på överlevnadsprogrammet där det i slutet kommer stå en ensam vinnare kvar. Något alla deltagare kämpar stenhårt för.

De forna lagen är nu upplösta och de är nu en enda stor grupp istället. Den markanta skillnaden som finns deltagarna emellan nu är Högborgen och Rucklet. Den som vinner tävlingarna blir utsedd till kapten och får därmed ta med sig tre personer som får övernatta i Högborgen – ett betydligt lyxigare alternativ än Rucklet.

I sammanslagningstävlingen vann Tommie Gyllin, 38, och fick därmed ta del av fördelarna. Ett beslut som hans tidigare lagmedlemmar rynkade på näsan över.

Joels tuffa tid i Robinson: ”Alla visste redan hur jag mådde”

Något som blivit en enorm snackis och skapat starka reaktioner hos tittarna är Joel Häggbloms, 25, situation genom tävlingens gång – han har nämligen inte haft det så lätt.

Tittarna har nämligen rasat över deltagarnas beteende mot Joel och många kallar det vuxenmobbning och oacceptabelt.

– Det var inget nytt, alla visste redan hur jag mådde. Situationen, tror jag, har mycket att göra med att jag parades med tre mycket extroverta, sociala personer medan jag själv är mer introvert och behöver mer tid att värma upp med nya människor. Min egna uppfattning är att det aldrig fanns något utrymme eller intresse för att integrera mig i den sociala gemenskapen, säger Joel till Hänt om situationen.

Robinson-deltagarna bryter tystnaden om situationen

Deltagaren Hanna Bergwall valde för en tid sedan att bryta tystnaden om situationen på sin Instagram. Något som även Jessica Jonasson nu valt att göra.

Jag bad om ursäkt till Joel, från allt det jag är och står för, om jag har bidragit till hans mående (på ett dåligt sätt) och att jag var oerhört ledsen för det”, skriver hon bland annat och fortsätter:

Jag vill lyfta kritik kring två saker:
- källkritik Vad har hänt? Vad har inte hänt? Har det jag ser på TV blivit klippt ur kontext för ett annat sammanhang?
- Är det rimligt att det är OK att en produktion väljer att visa en sån här illa behandling på bästa sändningstid? För vadå? Skapa reaktioner? Hos vem? Varför? För om det var såhär illa på ön - varför var det då ingen som ingrep? Vem är det som bär ett ansvar kring det som visas i TV, klippt av proffs.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN