Robinson-Joels hemliga samtal med Tommie – efter oväntade beslutet

Robinson-Joel
Exklusivt

I tisdagens avsnitt av Robinson tog deltagaren Tommie Gyllin ett minst sagt oväntat beslut.
Nu berättar Joel Häggblom vad han faktiskt tycker om det hela.
– Han vill ha en fight, säger han.
0:47

Efter reklamen: Joels besvikelse över Tommies val till Högborgen: "Själviskt"

(0:47)

I måndagens avsnitt av Robinson slutade Lag nord och Lag öst att existera när de slogs ihop till en stor grupp.

Deltagaren Tommie Gyllin, 38, vann sammanslagningstävlingen och blev därmed utsedd till kapten för den nya gruppen. Något som också skulle ge honom fördelar i tävlingen.

Men några före detta medlemmar i Lag öst, som Tommie var en del av innan sammanslagningen, tycker att hans första beslut som kapten var mycket märkligt.

Petra Medes okända relation till tv-kocken avslöjad: “Vi har barn”

Robinson-Tommies beslut som kapten – pakten splittras

Det var inte allt för längesedan som tävlingen kastades om när fyra nya spelare gjorde entré; Elin Brynzér, 25, Tommie Gyllin, 38, Desirée Renfors, 28, och Henrik Appelberg, 45.

Elin, Tommie och Henrik hamnade sedan i Lag öst och Desirée hamnade i Lag nord – bara veckan innan sammanslagningen. Elin har sedan dess blivit utröstad och befinner sig just nu i Gränslandet.

Inför sammanslagningen pratade deltagarna i det forna Lag öst om hur de ska hålla varandra om ryggen och ge varandra fördelar framåt i tävlingen. Men i tisdagens avsnitt visade Tommie att han hade andra planer.

Som kapten i det nya lägret fick Tommie nämligen välja tre deltagare att dela Högborgen, ett hus, tillsammans med. Övriga deltagare får sova i Rucklet, ett mer spartanskt läger, och arbeta för Högborgen.

Tommie bryter då mot Lag öst-pakten och väljer forna Lag nord-deltagarna Angela Maria Pereira Praxedes, 46, Filip Johansson, 32, och Peter Szabo, 31. Tre val som genast skapar dålig stämning i gruppen!

Vinnaren av måndagens sammanslagningstävling i Robinson skulle få gå en skön vecka till mötes. I tisdagens avsnitt uppdagas att vinnaren får inta Högborgen.

Vinnaren av måndagens sammanslagningstävling i Robinson skulle få gå en skön vecka till mötes. I tisdagens avsnitt uppdagas att vinnaren får inta Högborgen.

FOTO: TV4
Regler för Högborgen och Rucklet.

Regler för Högborgen och Rucklet.

FOTO: TV4

Robinson-Joels stora förvåning – efter Tommies oväntade beslut: ”Dum”

Hänt träffar Joel Häggblom för en längre tv-intervju i veckan och passar då på att fråga om känslorna kring Tommies beslut. Det beslut som ledde till att kärnpakten började luckras upp.

– Ja, vad ska man säga om det. Det där var ju verkligen början på slutet... och bara motivationen han lägger också. Jag minns tydligt att han väljer Peter för att han vill ha en fight. Det är ju så långt från lagtänk som man kan komma, berättar Joel för Hänt.

Vidare berättar han om ett samtal med Tommie där han fick en annan motivering kring varför Tommie valde som han gjorde i tisdagens avsnitt. Joel kände sig dock skeptisk till den nya förklaringen.

– Vilka är det mer han väljer? Han väljer ju Filip, för att han verkar som en skön kille som han vill lära känna. Och han väljer Angela för att han vill ha en mamma i gruppen. Det är väldigt mycket själviska anledningar. Sedan har han ju i efterhand argumenterat för att det var taktiska val. Men jag vet inte vad jag tycker om det, säger han och fortsätter:

– Han är ingen dum människa. Han är en snäll kille som vill allas bästa, men... det var dumma val. Man kommer inte undan det!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!