LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sonen om Ingvar Oldsbergs vän Björn Hellberg: ”Svek farsan”

09 maj, 2022 
Charles Thulin
Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg
Björn Hellberg gick aldrig på Ingvar Oldsbergs begravning.
Nu avslöjar Ingvars son Staffan att de tidigare kollegorna inte hade någon kontakt de sista åren.
– Hellberg svek farsan, säger Staffan Oldsberg till Expressen.
Annons
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammalBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

Staffan Oldsberg, 53, har haft en tung vår med två begravningar. För tre månader sedan dog pappa Ingvar Oldsberg, 76 år gammal. Bara en månad efter pappans död avled hans mamma i cancer.

I dag gör han sitt bästa för att hantera den dubbla ofattbara sorgen.

– Jag har sprungit mycket och det har rensat hjärnan när det känts extra jobbigt. Det har varit mycket att ta i med praktiska göromål där man inte ännu tagit in vad som har hänt. Jag tror att sorgen kommer när man minst anar det, men så länge som det är saker att ta hand om och saker som ska göras, skickas in och betalas, bäras och flyttas så tror jag att jag kommer att vara i den bubblan ett tag till, säger Staffan Oldsberg till Expressen.

Annons

Många kom för att ta avsked av folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg när han begravdes i Råda kyrka i Mölnlycke den 16 mars. I samma kyrka begravdes hans första fru Lena, Staffans mamma, en dryg månad senare.

Staffan Oldsberg om Ingvar och Björns relation: ”Besviken”

Fredrik Belfrage, Staffan Lindeborg och Lasse Kronér var några av de som höll tal till under Ingvars begravning. Men en som inte dök upp på ceremonin var Oldsbergs På spåret-parhäst Björn Hellberg, 77.

På spåret-duon Oldsberg och Hellberg
Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg ledde SVT:s flaggskepp På spåret i 21 år.

Bara dagar före begravningen meddelade Hellberg att han inte skulle kunna närvara. SVT-profilen ska ha ramlat under en promenad, vilket han också berättade om för Expressen. Han ska ha fått solen i ögonen och snubblat på en kabel som låg på trottoaren. Fallet ska ha tagit så illa att axeln gått ur led.

Annons

Nu avslöjar Ingvars son Staffan att hans pappa och Björn Hellberg inte pratat med varandra på flera år, på grund av en händelse som inträffade 2019. De hade då en 49 år lång arbetsrelation bakom sig.
På Spåret som var pappas programidé blev i TV4:s program ”Sveriges Bästa” utsett till det bästa underhållningsprogrammet genom tiderna. Pappa blev inte inbjuden eftersom det då var en konflikt mellan honom och TV4. Men Björn Hellberg bjöds in och tog emot priset.

Björn Hellberg ger sin version

Staffan Oldsberg menar att Ingvar aldrig fick veta något om utmärkelsen.
– Han blev besviken över att ens inte fått veta att Björn skulle åka dit. Om det var anledningen till att han sen inte kom till begravningen vet jag inte. Men besvikelsen fanns där hos pappa. Och att han åkte till TV4 som behandlat pappa så illa. Hellberg svek farsan, säger Staffan Oldsberg.

Björn Hellberg och Staffan Oldsberg

Björn Hellberg håller inte med att det fanns osämja. Efter att han tagit emot priset i TV4 2019, hade han aldrig mer kontakt med Ingvar Oldsberg.
– Jag försökte ringa honom och även skicka mejl, men han svarade inte. Jag utgick från att det berodde på hans sjukdom. När jag kom till Stockholm trodde jag att Oldsberg var där och jag frågade efter honom, men han var inte inbjuden. Jag tog för givet att det var hans vacklande hälsa som gjort att de inte kunde bjuda in honom, men det var ju andra orsaker. Vad skulle jag göra då, skulle jag inte ha tagit emot priset?

Hellberg hade hela tiden för avsikt att närvara på begravningen. Han menar att det helt enkelt inte var möjligt och att han hade ”fullt legitima skäl” till att ställa in.

FOTO: TT

Annons