Robinson-Hanna om mobbningen i lag nord - det tittarna inte får se

Robinson-Joel & Hanna

Under den senaste veckan har det riktats hård kritik mot vissa deltagare i Robinson.
Detta efter att Joel har blivit dåligt behandlad av sina lagkamrater.
Nu väljer lad Syd-medlemmen Hanna att bryta tystnaden om situationen.
20:07

Efter reklamen: Kommer Olivia hitta sann kärlek i Hungrig på kärlek?

(20:07)

I överlevnadsprogrammet Robinson brukar man kunna förvänta sig drama, relationer som gnisslar och bråk. Och denna säsong är inget undantag.

Den senaste veckan har det pratats rejält om Joel Häggblom, 25, och hans mående på den karibiska ön. På sociala medier rasar folk nämligen över deltagarnas beteende mot honom och kallar det för vuxenmobbning.

Det florerar även en hel del kritik mot TV4 och hur de kunde låta något som detta ske, och varför ingen ingrep.

Nu väljer även lag Syd-medlemmen Hanna Bergwall att skriva om situationen.

Marie Mandelmann avslöjar udda påsktraditionen med Gustav

Se klippet här!

Joel i tårar – känslosamma samtalet med laget

I onsdagens avsnitt valde Joel att prata ut med sina lagkamrater i Lag nord om sitt mående. För Hänt berättade han sedan hur det togs emot av laget.

– Det var inget nytt, alla visste redan hur jag mådde. Situationen, tror jag, har mycket att göra med att jag parades med tre mycket extroverta, sociala personer medan jag själv är mer introvert och behöver mer tid att värma upp med nya människor. Min egna uppfattning är att det aldrig fanns något utrymme eller intresse för att integrera mig i den sociala gemenskapen, förklarade han då.

Han berättade även att han hade ett snack med producenten innan han valde att prata med sitt lag. Ett samtal som han beskriver som fint och som fick honom att ta beslutet att stanna kvar i Robinson och fortsätta kampen om den ärofyllda statyetten.

Arvingarna-Kims bebislycka: ”det känns overkligt”

Hanna Bergwall bryter tystnaden om mobbningen mot Joel

Hanna Bergwall väljer nu även hon att bryta tystnaden om vad som egentligen pågick på ön. Det är på Instagram som hon delar sin syn på saken samt avslöjar det tittarna inte får se.

”Innan vi gick in i Robinson skrev vi alla på ett arbetsmiljöavtal. Inga trakasserier fick förekomma, varken från deltagarnas håll eller produktionens håll. Produktionen hade stenkoll på att Joel inte mådde bra. Det signalerades av dels Joel själv samt andra deltagarna som pratade med produktionen. (Det har jag fått bekräftat från alla i laget). Produktionen hade all möjlighet och skyldighet att ingripa om det förekom mobbing. Men de ingrep inte. Varför? Jo för att de ansåg att det som skedde inte stred mot arbetsmiljöavtalet. Huruvida det var en korrekt bedömning av produkten eller inte, det kan jag inte svara på”, skriver hon och fortsätter:

”Joel hade flera gånger innan uttryckt sina känslor för laget. Laget hade pratat om situationen. Men det hade skett bakom kameran. Produktionen bad då Joel att ännu en gång gå och säga samma saker till laget, så att de kunde fånga det på film. Men vi får inte se att laget redan pratat om detta flera gånger. Resten av lagets reaktioner måste ses i ljuset av att de haft samma samtal flera gånger.”

Hon väljer däremot inte att ta ställning i om produktionen i sig tog rätt eller fel beslut, men ber alla som nu riktar hat mot Shevin och Jessica att tänka efter en extra gång.

”Jessica och Shevin får ofantliga mängder hat. Jag tar inte ställning i det här inlägget i frågan om vem som gjort vad. Jag säger bara att det tål att tänkas på vart man egentligen riktar sig ilska och kritik.Och det tål definitivt att tänkas på att det du ser på tv behöver inte stämma överens med verkligheten.”

FOTO: TV4/Instagram

SENASTE NYTT!