Robinson-Joels hemliga samtal med TV4 – efter lagkamraternas hårda behandling

Robinson-Shevin i leopardfärgad hatt. Robinson-Joel i tårar.
Exklusivt

I onsdagens avsnitt av Robinson visar Joel starka känslor för sina lagkamrater.
Nu berättar han sanningen om det, för tv-tittarna, hemliga samtalet med TV4-produktionen efter händelsen.
– Nådde till sist en breaking point, berättar han för Hänt.
0:44

Efter reklamen: Här tar Joel beslutet som får laget att vända honom ryggen: "Idiotiskt"

(0:44)

I onsdagens avsnitt av Robinson 2022 öppnar Lag nord-deltagaren Joel Häggblom, 25, upp om sitt mående för de övriga lagkamraterna Shevin Urgun, 28, Jessica Jonasson, 40, och Peter Szabo, 31.

När vi når Joel passar vi på att fråga om hans ärliga samtal ändrade dynamiken i gruppen. Så här svarade han då:

– Det var inget nytt, alla visste redan hur jag mådde. Situationen, tror jag, har mycket att göra med att jag parades med tre mycket extroverta sociala personer, medan jag själv är mer introvert och behöver mer tid att värma upp med nya människor. Min egna uppfattning är att det aldrig fanns något utrymme eller intresse för att integrera mig i den sociala gemenskapen.

Nya bilden på Petra och manliga programledaren: ”Vilket par”

Robinson-Joel om relationen till Shevin på ön: ”Förstår inte”

För den trogna tittaren som följt årets historiska säsong är det ingen nyhet att Joel har gnisslat med lagkamraten Shevin, som dessutom varit tydlig med att hon ser Joel som lagets svaga länk.

Den knackiga relationen dem emellan förstärktes efter det att Joel valde att ge Lag östs Mattias Pettersson, 52, en fördel i söndagens avsnitt. Något som retade lagmedlemmarna då de ansåg att han gick emot lagets önskemål när han valde att hjälpa en stark motståndare.

Hänt samtalade med Shevin tidigare i veckan, varpå hon uttryckte att hon kände oro och sympati för Joel under tiden på ön. Något som hon också berättar att hon kommunicerade till lagkamraten. Men Joel upplevde inte att han fick något stöd från Shevin.

– Jag blir förvirrad över frågan eftersom vi aldrig haft denna konversation. Jag förstår inte när hon menar att det skulle sagts. I gårdagens avsnitt uttryckte hon själv att hon helst inte ens pratar med mig. Under denna perioden var vi inte alls på bra termer, vilket jag tycker visas tydligt i programmet, berättar Joel för Hänt.

Här ifrågasätter lagmedlemmarna Joel efter att han gett sin idol Mattias en fördel inför Lag östs öråd i söndags.

Här ifrågasätter lagmedlemmarna Joel efter att han gett sin idol Mattias en fördel inför Lag östs öråd i söndags.

FOTO: TV4

Filip Dikmen om rädslan för Tony Irving: "Som en skräckfilm"

Se klippet här!

Robinson-Joels hemliga samtal med TV4 – efter lagkamraternas hårda behandling

Samtidigt avslöjar Joel något mer för oss angående händelsen med laget och den kyliga behandlingen från lagkamraterna.

Han berättar nämligen om ett samtal med producenten för Robinson ägt rum precis innan han tog mod till sig att prata med lagkamraterna. Samtalet var hemligt för tv-tittarna, men de andra lagmedlemmarna visste om att Joel hade ett snack med producenten.

– Jag nådde till sist en breaking point. Jag sa till film-crewet på plats att jag var tvungen att prata med producenten och berätta att jag snart kände att jag var tvungen att bryta. Producenten åkte ut och vi hade ett fint samtal och jag beslutade mig för att stanna, berättar Joel för oss.

Hur kändes det senare när han fick se sin tidigare lagmedlem och vän Angela Maria Pereira Praxedes, 46, på motståndarsidan, i ett nytt lag? Tillsammans med idolen Mattias dessutom. Växte känslan av utanförskap?

– Känslan fanns alltid där. Däremot kändes det extra hårt att se en deltagare som vart med i mitt lag nu vara där jag ville vara. I stunden kändes det som jag vunnit immuniteten i onödan och allt mitt uthärdande varit förgäves. Samtidigt som det var väldigt kul att se henne så kändes det som en käftsmäll, avslutar Joel.

Robinson-Joel i tårar när han öppnar upp för lagkamraterna om sitt mående i onsdagens avsnitt.

Robinson-Joel i tårar när han öppnar upp för lagkamraterna om sitt mående i onsdagens avsnitt.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!