Robinson-Mattias avslöjar: Nära att döda äldre kvinna

Mattias Pettersson berättar om dramat
Exklusivt

Smällen var öronbedövande och en äldre kvinna var nära att förlora sitt liv.
Robinson-Mattias gör upp med sitt livs största skandal.
1:02

Efter reklamen: Se den historiska händelsen i Robinson som chockar alla

(1:02)

Slå på ljud

Mattias Pettersson är en glad gamäng och svärmorsdröm som alltid har ett uppskattat skämt i bakfickan, men den 53-årige Robinsonprofilen har inte alltid varit en uppskattad samhällsmedborgare.

Under tonåren i Gävle var han något av en värsting, avslöjar han för Hänt.

– Jag var en jävla skitunge, tyvärr, och fick med mig många andra killar i skiten. Vi snodde alltifrån Hubba bubba-paket till Marabou chokladkakor och bensin och vi sprayade svart sprayfärg på fina Mercedes-bilar. Vi gjorde dumheter precis hela tiden, jag var verkligen vild och galen, avslöjar Mattias.

✔︎ Det här är Mattias Pettersson

Ålder: 53.

Stjärntecken: Fisk.

Familj: Sambon Malin, 48, och två barn.

Jobbar som: VD-sekreterare.

Det bästa med mig är att jag: Är en sann vän. Jag finns alltid där för mina kompisar, jag ställer alltid upp.

Det sämsta med mig är att jag: Inte är så bra på att prata känslor. Så fort jag får ”känslofrågor” så blir jag helt tyst. Jag kan inte beskriva mina känslor! Det är helt sjukt, det måste ha med barndomen att göra.

Äter gärna: Godis och choklad.

Dricker gärna: Coca-Cola.

Älskar att: Tävla med mina polare i padel, tennis och golf.

Hatar att: Förlora.

Aktuell med: Deltagare i nya säsongen av Robinson. Mattias medverkade i samma program 2020.

Robinson-Mattias: Händelsen förändrade mitt liv

Ett av hyssen fick katastrofala konsekvenser i form av en hjärtinfarkt. På Hänts fråga om han förutom snatterier även sprängde brevlådor, berättar Mattias:

– Hörru du, jag höll på att ta kål på en tant, faktiskt. På riktigt! Jag hade köpt två paket Kina-puffar. Jag satte ihop allihop och monterade på en lång stubin. Sedan åkte jag ut till ett radhusområde. På baksidan av en Välkommen-skylt monterade jag fast Kina-puffarna, sedan ringde jag på dörren och sprang runt hörnet. Jag hörde en jävla smäll, började garva och drog därifrån, berättar Mattias.

Mattias i Robinson 2022

”Det blev vändningen. Tur det – för annars hade det kunnat sluta riktigt jävla illa”, säger Mattias om den hemska händelsen.

Morgonen därpå slängde Mattias mamma fram Gefle Dagblad framför ögonen på honom. En stor, svart krigsrubrik prydde hela förstasidan: ”Pojkstreck nära döda dam”. Inne i texten rullades den fruktansvärda sanningen upp.

Robinson-Christina rasar mot TV4 efter händelsen

– Precis när damen öppnat dörren hade Kina-puffarna smällt. Det hade blivit en sådan jävla smäll att hon åkt på en hjärtinfarkt och ramlat omkull. Det blev kalabalik, men hon klarade sig med nöd och näppe. Morsan förstod direkt att det var jag, hon visste att det bara fanns en skitunge i området, nämligen jag, fortsätter Mattias som fick sig en ordentlig tankeställare.

– Polletten trillade ner och jag tänkte att ”jag kan inte hålla på så här, vad fan håller jag på med, nu är det slut på allt”. Det blev vändningen. Tur det – för annars hade det kunnat sluta riktigt jävla illa, konstaterar Robinson-profilen nu närmare 40 år senare.

FOTO: Robinson/TV4

SENASTE NYTT!