Jenny Strömstedts ärliga ord om hennes medverkan i Let's Dance

Kristina "Keyyo” Petrushina gästade Nyhetsmorgon inför sin medverkan i Let's Dance i veckan. Då passade Jenny Strömstedt på att avslöja detaljer om sina egna erfarenheter.

Flera gånger i veckan får vi tillbringa våra mornar tillsammans med Jenny Strömstedt som är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har varit i många år. Bredvid henne i Nyhetsmorgon brukar hon ha med sig Steffo Törnquist och tittare runt om i landet har många gånger hyllat den berömda superduon för deras sätt att leda programmet.

Vi har under årens gång sett Jenny i många olika format i tv-rutan, men också i många olika stylingar. Nyligen chockade hon tittarna när hon dök upp i en helt ny frisyr. Efter att ha varit vana att se henne i en blond page de senaste åren. Både hennes följare och kollegor jublade efter att hon visat upp den nya förvandlingen.

I veckan hade Jenny och Steffo besök av Kristina "Keyyo” Petrushina i Nyhetsmorgon och anledningen var att hon är en av deltagarna i årets Let's Dance.

– Det är otroligt roligt, som alla säger, men det är ju så sjuk mycket mer utmanande än vad jag trodde att det skulle vara. Jag trodde att det skulle vara tufft, vilket det är men det är det svåraste jag gjort någonsin, säger Kristina i tv-programmet.

Tillsammans andra kända ansikten som Carola Häggqvist, Janne Josefsson och Martin Melin ska Kristina tävla om att kamma hem den eftertraktade glasskon. Och eftersom att både Jenny och Steffo själva medverkat i Let's Dance så passar hon såklart på att ta tillfället i akt och fråga om tips inför tävlingen.

– Har ni något tips? Ni har ju varit med, säger hon.

Jenny kontrar snabbt och undrar med glimten i ögat vem det är som ska intervjua vem egentligen.

– Du håller på att ställa en massa frågor till oss hela tiden, vems soffa tror du att det här är egentligen?, säger Jenny i Nyhetsmorgon.

Men trots att hon gärna ställer frågorna själv så hindrar det inte henne från att svara. Jenny passar på att varna Kristina inför sin medverkan, och avslöjar detaljer om sina egna erfarenheter från programmet.

– Alltså jag tänker bara att man måste vara medveten om att man blir lite knäpp i huvudet efter ett tag. Det är det enda, säger hon.

Även Steffo som gjort succé i det dansande underhållningsprogrammet har ett viktigt tips att dela med sig av.

– Mitt tips är bara att garva och ha kul, och det är inte så svårt för det är askul, säger Steffo.

LÄS OCKSÅ: Kenny Solomons första ord om tragedin under Tess Merkels mello-bidrag

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson får stöd från sina följare efter erkännandet