LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Kenny Solomons första ord om tragedin under Tess Merkels bidrag i Melodifestivalen

28 feb, 2021 
Kenny Solomons, Tess Merkel
Kenny Solomons och Tess Merkel Solomons har varit ett par under flera års tid.
Förra gången Tess stod på Mello-scenen blev dock en dag som förändrade Kennys liv för all framtid.
”Låtsades att det var glädjetårar”, skriver han.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

Tess Merkel Solomons, 50, slog igenom för svenska folket tillsammans med pop-gruppen Alcazar. Tillsammans vann de svenska folkets hjärtan och deras musik lever kvar än idag.

Efter att Alcazar splittrades har Tess fortsatt med musiken på eget håll. Nu är hon återigen aktuell i Melodifestivalen och hon tävlar med bidraget Good life.

På kärleksfronten har Tess några turbulenta månader bakom sig. I oktober gick nämligen hon och maken Kenny Solomons, 34, ut med att de skulle skiljas. Men redan i december visade sig paret ha ändrat sig och beslutat sig för att fortsätta relationen. Tess har tidigare berättat för Hänt om hur relationen ser ut idag – efter återföreningen.

Dödsbeskedet under Tess mello-uppträdande

Men den senaste gången som Tess ställde upp i "Mello" så var det inte några glädjetårar från Kennys sida. Nu berättar han för första gången att beskedet om hans mammas död kom mitt under hans hustrus mello-uppträdande.

Annons

”Jag har aldrig berättat det här offentligt förut, men den här dagen är minnesvärd för något som har förändrat livet på så många sätt. Förra gången Tess uppträdde i mello blev dagen då mitt liv helt rasade isär. Det året satt jag i publiken, som är ytterligare en förändring från i år, men minnet är fortfarande galet starkt”, skriver han på Instagram.

Klockan var tjugo över åtta och Tess som det året tävlade i Mello med Alcazar hade precis mötts av arenans jubel. Men en minut in i låten så fick Kenny ett fruktansvärt samtal från sin syster.

”KENNY MAMMA DOG PRECIS.”, skriver han och fortsätter:

”När jag nåtts av det fruktansvärda beskedet så visste jag inte vad jag skulle göra, skulle jag gråta? Skulle jag låtsas att det inte hänt? Vad fasen skulle jag göra? I panik höll jag in så mycket jag bara kunde av den obeskrivliga chocken. Jag fortsatte kolla, jag ville inte göra en scen. Självklart rann mina tårar, men jag låtsades till alla runt omkring mig att det var glädjetårar över att min fru gjorde ett otroligt bra mello-nummer.”

Annons

Kennys stora sorg över mammans bortgång

Kenny väntade länge med att berätta för Tess om de otroligt tråkiga nyheterna. Men efter presskonferensen var slut så kunde han till slut inte hålla på det längre.

”Jag väntade i timmar tills showen tog slut med att berätta för Tess, jag kunde inte hålla på det längre. Jag väntade och väntade tills efter all press och sånt var klart, sånt som kommer med en fantastisk show.”, skriver han.

Förra gången Tess uppträdde i Mello blev med andra ord en dag som Kenny aldrig någonsin kommer att glömma. Men inför lördagens deltävling av Melodifestivalen 2021 har Tess nu lovat sin make att detta skulle bli en allt roligare kväll.

”Som Tess sa till mig på lördagsmorgonen: "Ikväll Kenny, ska jag uppträda med Mamma Francine bredvid mig. Ikväll Kenny, så stänger vi den dörren av smärta och lidande. Och ikväll Kenny, ska jag göra allt på mina tre minuter för att skapa ett GOOD LIFE, trots allt galet och ont som kommer vår väg.”, förklarar Kenny och väljer att tacka Tess för den kärleken hon ger.

”Jag tackar dig, min kärlek, och föreställer mig hur mamma lyser igenom ditt uppträdande och bedövar smärtan från vår förra mello-upplevelse, och istället ikväll och i framtiden så firar vi en underbar resa, som kallas livet och det är fantastiskt!”

FOTO: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet, Instagram

Annons