TRENDAR JUST NU!Carina BergBjörn GustafssonDe gick vidare till finalDanny SaucedoDotterLasse StefanzMelloklipp du vill se

Så lång är Tess Merkel och 6 saker du undrar om artisten

26 feb, 2021 
Tess Merkel och Kenny Solomon
Tess Merkel tävlar i Melodifestivalen 2021 med bidraget Good life.
Men vem är Tess? Hur blev hon känd, hur lång är hon och vad heter artisten på riktigt?
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Tess Merkel är en av Sveriges mest folkkära artister. Men vem är hon egentligen?

Hur gammal är Tess Merkel och var bor hon?

Tess föddes den 18 april år 1970 och är idag 50 år gammal. Hon kommer från Nyköping men bor idag i Stockholm. Hon är skriven på samma adress som sin make Kenny, men däremot så bor de inte tillsammans. De lever idag som särbos.

Vad är Tess Merkels riktiga namn och hur lång är hon?

I folkmun kallas artisten för Tess, men var heter hon på riktigt? Inte Tess i alla fall, det är bara något hon kallar sig och har som artistnamn. Artistens fullständiga namn är Eva Therése Margareta Merkel Solomons.

Något som många undrar om Tess Merkel är hur lång hon är. Orsaken till den frågan är oklar. Men något som däremot är säkert är centimeterna. För Hänt avslöjar Tess Merkel att hon är 164 centimeter lång, alltså varken längre eller kortare!

Vad heter Tess Merkel på Instagram?

Tess Merkel glänser inte bara på scen, utan även på sociala medier. I alla fall på Instagram där hon heter tessmerkelsolomons och har över 37 000 följare. På den sociala plattformen delar hon med sig av både privat men också såklart mycket av hennes fantastiska artisteri.

Annons

Vem är Tess Merkels make Kenny Solomons?

Tess träffade sin kärlek år 2013 på QX-galan. Den lycklige heter Kenny Solomons, 34, och arbetar bland annat som modell.

År 2017 tog paret steget längre i sin relation och gifte sig. Under hösten 2020 gick de igenom en tuff period och en skilsmässa var på tal. Men det löste sig och en skilsmässan roddes aldrig i hamn. Idag är de fortfarande ihop men bor särbor.

Tess Merkel i Alcazar

År 1998 fick Tess Merkel en förfrågan om att bli medlem i en ny grupp som skulle bildas – Alcazar. Hon tackade ja och fick därmed sitt stora genombrott. Gruppen har gjort succé efter succé i olika sammanhang, men år 2005 tog de paus då Tess gick på mammaledighet efter att ha fött sin son. År 2007 var de återförenade, men inte för alltid. År 2013 tog de en ny paus och efter det har gruppens färd framåt varit lite skakig.

Annons

I början av 2018 stod det klart att bandet skulle ha sin sista turné som de valde att kallas 20 years of disco – mission completed.

Nu kör alla före detta gruppmedlemmar Lina Hedlund, Tess och Andreas Lundstedt varsin solokarriär.

Intresse för poker

År 2005 medverkade Tess i tv-programmet Pokermiljonen på TV4. Ett intresse för poker väcktes och hon deltog året därpå i European Poker Tour. Två år senare blev det dags för artisten att spela SM. En av de större vinsterna som Tess kammat hem var en summa på 500 000 kronor när hon spelade Pokermiljonen online.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jimmy Wixtröm/TT

Annons