LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm efter Tess Merkels tilltag i Nyhetsmorgon

29 apr, 2020 
Kritik mot upptäckten i Nyhetsmorgon
I tisdags gästades Nyhetsmorgon av Hela kändis-Sverige bakar-aktuella Tess Merkel Solomons och Kenny Solomons.
Nu kritiseras makarna efter tilltaget i direktsändning.
– Så ohygieniskt och tanklöst, skriver en person i en kommentar.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Det har skett en rad förändringar i Nyhetsmorgon de senaste månaderna. Sedan coronautbrottet har gästerna i programmet blivit allt färre och de flesta intervjuer sker numera via länk.

Vanligtvis brukar TV4-tittarna få se ett Triss-skrap i Nyhetsmorgon men detta inslag visas allt mer sällan då människor avråds från att resa runt i landet just nu.

Programledarna i morgonshowen finns dock som vanligt på plats i studion sju dagar i veckan och i ett mejl till Hänt berättade TV4 nyligen hur de tänker kring de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

”Vi avråder i nuläget gäster, experter och programledare som tillhör riskgrupperna att medverka i våra sändningar, i enlighet med myndigheternas rekommendationerna”, skrev pressansvarig TV4:s nyhets- och aktualitetsprogram, Liv Sander till Hänt då.

Kritikstorm efter inslaget i Nyhetsmorgon

Trots att mycket är förändrat i Nyhetsmorgon är det också mycket som är detsamma. TV4-tittarna får fortfarande ta del av inslag där diverse kockar lagar mat.

Annons

I tisdagens avsnitt gästade makarna Tess Merkel Solomons, 50, och Kenny Solomons, 33, programmet för att baka tårtor. Detta med anledning av sin medverkan i Hela kändis-Sverige bakar, som har premiär i veckan.

Tess och Kenny bakar brownies med salt kolasås i direktsändning och vid slutet av inslaget får programledarna Maria Forsblom, 33, och Martin Järborg, 41, smaka på deras skapelse.

Maria och Martin är märkbart imponerade över kändisparets bakkunskaper – men i sociala medier är det tydligt att TV4-tittarna inte är lika nöjda. Nu riktar flera personer skarp kritik mot att Tess Merkel Solomons vid ett tillfälle blåser på tårtan för att sprida ut glitterpulver på den.

”Blåste precis Tess på kakan?? Hoppas inte ALLA ska smaka??”, skriver en person i en kommentar.

”Bedrövligt, så ohygieniskt och tanklöst”, hälsar en annan.

”Usch, Tess blåser på hela kakan i dessa coronatider”, skriver en tredje person.

Varken TV4 eller Tess Merkel Solomons har besvarat kritiken i kommentarsfältet.

FOTO: TV4

Annons